Så elsnåla är luftrenarna
Hem PRODUKTNYHETER Så elsnåla är luftrenarna och luftfuktare

Så elsnåla är luftrenarna och luftfuktare

Publicerat av: Redaktionen

På vintern är luften torrare och elen dyrare.

Xiaomi släpper nu nya data kring elförbrukning på företagets populära luftrenare och luftfuktare, och visar på hur energisparläget kan bidra till bättre luft hemma utan att kostnaderna drar iväg.

 Luftrenare och luftfuktare för hemmabruk har snabbt blivit allt mer populära produkter i svenska hushåll och det är inte svårt att förstå varför: de bidrar till ett mer behagligt inomhusklimat och rensar luft på partiklar och allergener effektivt.

Inte minst på vintern, då många besväras av torr luft och luftrören är känsligare än vanligt.

Men vintern har också inneburit rekordhöga elpriser, och därför är det nödvändigt för produkterna att vara energieffektiva och anpassningsbara. Xiaomis produktserie Smart Air Purifyer 4, som släpptes till försäljning i Sverige under 2022, har ett inbyggt energisparläge som kan styras på distans via app. Det gör det möjligt att spara energi under kontorstid – när man ofta är på arbetet och elkostnaderna är som högst.

En Smart Air Purifyer 4 Pro som körs i genomsnitt åtta av dygnets timmar i energisparläget och resten av dygnet på full effekt drar bara 0,81 kWh. För de mindre modellerna, Smart Air Purifyer 4 och Smart Air Purifyer 4 Compact, är energiåtgången bara 0,53 respektive 0,43 kWH. Det innebär en genomsnittlig besparing på cirka 30 procent jämfört med om enheterna kördes på full effekt hela dygnet.

Även Xiaomis luftfuktare Smart Humidifier 2 och Smart Humidifier 2 Lite har ett energisparläge som går att aktivera på distans. Med åtta timmars drift i energisparläge och 16 timmar på full effekt blir energiåtgången 0,55 respektive 0,48 kWH – en besparing på mellan 14 och 17 procent.

Så elsnåla är luftrenarnaAppen Mi Home samlar alla Xiaomi’s enheter för smarta hemmet under ett tak; och även dessa.

Xiaomi Smart Air Purifyer 4 och Smart Humidifyer 2 Lite finns att köpa på Mi Store och hos utvalda återförsäljare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar