CAB tar fotobesiktning till nästa nivå med artificiell intelligens
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK CAB tjänsten tar fotobesiktning till nästa nivå med artificiell intelligens

CAB tjänsten tar fotobesiktning till nästa nivå med artificiell intelligens

Publicerat av: Redaktionen

I februari lanserar CAB tjänsten CAB Smart Damage Analysis som med hjälp av AI kan identifiera och analysera skador på fordon baserat på bilägarens egna bilder.

I många fall kommer detta helt att ersätta den fysiska skadebesiktningen och förenkla processen för såväl verkstad, försäkringbolag och bilägare.

AI förbättrar kundresan och minskar ledtider

CAB Smart Damage Analysis använder AI-teknik från insuretechföretaget Bdeo Technologies för att analysera bilägarens egna bilder. Genom ett lättförståeligt gränssnitt guidas bilägaren att ta bra och relevanta bilder av hela fordonet. Systemet kan identifiera vilken typ av skada det rör sig om och skadans position och omfattning. Resultatet från analysen följer med bokningen in i planeringsverktyget CAB Plan som ett underlag. Kent Isacsson, Product Manager för CAB Plan menar att CAB Smart Damage Analysis kan bidra med stor nytta i hanteringen av skadeärendet

”Administration har blivit en allt större del av skadeärendet, något vi vill reducera. En AI-analys i kombination med VIN-kodsfiltrering kan tidigt ge bra underlag till en första kalkyl, vilket underlättar planering och reservdelshantering. Den kan också hitta skador som inte är direkt kopplade till ärendet vilket ger verkstaden möjlighet till merförsäljning, säger Kent. ”För försäkringsbolagen finns det också vinster med att slippa en traditionell skadebesiktning, främst när det gäller tidsbesparing och en positiv kundupplevelse. Analysen från CAB Smart Damage Analysis ger också en tidig indikation på skadeärendets omfattning.”

Smart och hållbar skadehantering

Förutom att göra kundupplevelsen bättre blir en fotobesiktning med AI-analys en betydande vinst för miljön. Mats Wästvind är Commercial Director på CAB och menar att detta blivit allt viktigare för både verkstäder och försäkringsbolag.

”Det är roligt att se hur intresset för hållbarhet ökar hos våra kunder. Länge har fokus legat på begagnatdelar och plastreparationer i CABAS. Tillsammans med den här typen av lösningar kan våra produkter bli ett ännu bättre stöd i branschens hållbarhetsarbete. Om alla skadebesiktningar i Sverige skulle göras i form av fotobesiktningar skulle det innebära en CO2-besparing på 300 ton motsvarande 245 flygresor tur och retur till Thailand.”

CAB Smart Damage Analysis är en tilläggstjänst som finns tillgänglig från och med februarireleasen av CABAS och CAB Plan.

CAB tar fotobesiktning till nästa nivå med artificiell intelligensMöt oss på Automässan!

Vill du se hur CAB Smart Damage Analysis fungerar live? Besök oss i monter A02:09 på Automässan i Göteborg 18-21 januari!

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar