Hem NYHETER Röststyrt välljud med Google Assistant och AirPlay 2

Röststyrt välljud med Google Assistant och AirPlay 2

Publicerat av: Redaktionen

”Vi har kunnat erbjuda den typen av högtalare även tidigare via vår välkända Addon C5A, men den gången var det med hjälp av Amazon Alexa som tjänst”, förklarar Jens Henriksen.

Röststyrt välljud med Google Assistant och AirPlay 2 3”Nu försöker vi anpassa oss ytterligare efter det behov som vi upplever på många marknader idag, vilka föredrar Googles plattform framför Amazons.” G10 har genom sin Google Cast funktion möjlighet att bilda ett multirum system med andra Google Cast högtalare. Det innebär att man kan, genom G10, röststyra en grupp av Cast-kompatibla högtalare även om inte alla har Assistant-funktionen inbyggd.

G10 är mycket lättplacerad, tack vare sitt lilla format. Men den kan även monteras på vägg alternativt i skenor uppe i taket, den sistnämnda en unik egenskap på marknaden för konsumentprodukter idag. Jens Henriksen förtydligar; ”Den röststyrda funktionen underlättar förstås en sådan montering. Men vi har haft idéer kring den typen av montage även tidigare. Elskenor har förekommit inom offentliga installationer under många år, främst för anslutning och placering av spotlights, men nu ser vi en tydlig trend även inom heminredning. I samband med denna produktlansering faller det därför ganska naturligt att testa av marknadens acceptans av högtalare som monteras i dessa skenor. Vi har lång erfarenhet av högtalare monterade i skenor sedan tidigare, men hittills enbart inom vårt business segment, såsom hotell, restaurang, butiker med flera. Vi tror att det kan finnas en önskan bland konsumenterna att ha den typen av högtalare även i sin boendemiljö.”

Framöver planerar Audio Pro att låta Google Cast och AirPlay 2 vara standard även i kommande produktlanseringar. Självklart behåller företaget även sitt eget multirumsystem, som alternativ för de som föredrar denna lösning.

Pris och tillgänglighet

Audio Pro G10 finns i två nyanser av grått och är tillgänglig från mitten av november 2020 hos återförsäljare och på audiopro.com. Rekommenderat cirkapris: 2 500 kr (inkl moms)

Relaterade Artiklar