Hem E-HANDEL Resurs nordiska konsumentundersökning: Konsumenter vill ”klämma och känna” – framför allt vid e-handelsköp inom hemelektronik

Resurs nordiska konsumentundersökning: Konsumenter vill ”klämma och känna” – framför allt vid e-handelsköp inom hemelektronik

Publicerat av: Redaktionen

Resurs nordiska konsumentundersökning kring vad som bidrar till lojala kunder visar att 54% av nordiska konsumenter önskar mer av upplevelsen att ”klämma och känna” på produkter i samband med e-handelsköp.

Resurs nordiska konsumentundersökning: Konsumenter vill ”klämma och känna” – framför allt vid e-handelsköp inom hemelektronik 2

Anna Naucler

Starkast är önskemålet inom branschen för hemelektronik. Detta är en av flera insikter som presenteras i Resurs Retail Report: Strategier för en lojalitetsskapande kundresa, som släpps senare i år.

På frågor om vad som bidrar till en positiv köpupplevelse visar Resurs nordiska konsumentundersökning att det finns en önskan att i större utsträckning uppleva produkten på ett mer verklighetstroget sätt, när man handlar på en e-handelsplats. Hemelektronik är den bransch där det finns starkast efterfrågan att ”klämma och känna” vid e-handel, tätt följt av möbel- och heminredningsbranschen.

– Vi ser att nästan sex av tio önskar mer av upplevelsen av att klämma och känna på produkter vid e-handel. Särskilt kvinnor i åldersgruppen 18-29 år vill få närkontakt med produkterna, men önskemålet finns tydligt i alla kundsegment.

– För handlaren innebär det att ge kunden en upplevelse som liknar den man ofta får i fysiska butiker. Att differentiera sig på detta sätt bidrar till en positiv köpupplevelse och kan leda till fler återkommande kunder, säger Anette Konar Riple, CMO, Resurs Bank.

För att ge handlare mer inblick kring detta tema presenterar Resurs en artikel på Resurs Insights där läsaren kan ta del av insikten i sin helhet tillsammans med nedan tips för en mer lojalitetsskapande köpupplevelse.

  • Fundera över hur konsumenterna vill ha närkontakt med produkten i din kategori. Är det ljudet som uppstår när handen glider över tyget? Är det känslan när man vrider programväljaren på tvättmaskinen?
  • Ta reda på exakt var ”vill-ha-känslan” uppstår. Djup förståelse för köpbeteendet i kategorin är en framgångsfaktor när du utvecklar e-handelsplatsen.
  • Inspireras av hur influencers och bloggare, t.ex. inom smink- och modebranschen, skapar innehåll som presenterar och inspirerar konsumenter att lära känna produkten och överväga köp.

Resurs har lång erfarenhet av att hjälpa handlare att uppnå högre snittköp och fler återkommande kunder genom innovativa lösningar som förenklar kundresan. Resurs är en strategisk samarbetspartner i den omställning många handlare idag genomgår för att anpassa sin affär till dagens omni-handel där kunder vill röra sig obehindrat mellan fysiska butiker och e-handel. För att även i fortsättningen erbjuda rätt lösningar till retailbranschens aktörer vill Resurs få djupare inblick i vad som i dag driver kundlojalitet.

– Vi är nyfikna på aktuella trender och vill bidra till handelns utveckling i takt med att konsumtionsmönster förändras. Vi ser därför fram emot att dela med oss av fler intressanta insikter i Resurs Retail Report: Strategier för en lojalitetsskapande kundresa, som släpps senare i år. Vi tror rapporten kommer bidra till intressanta diskussioner kring vad man som handlare bör fundera på för att få fler återkommande kunder, säger Anette Konar Riple.

Relaterade Artiklar