Hem NYHETER eCarExpo laddar upp 50 provkörningsbilar

eCarExpo laddar upp 50 provkörningsbilar

Publicerat av: Redaktionen

eCarExpo slår ett intressant rekord när elbilsmässan på Svenska Mässan i Göteborg slår upp portarna 29 november till 2 december.

eCarExpo laddar upp 50 provkörningsbilar 3Här kan publiken få provköra ett 50-tal laddbara bilar ute i Göteborgs trafik, direkt ut från mässgolvet! På mässans laddgata står 32 Defa-laddare som tankar energi i inte mindre än 30-talet helt nya elbils- och laddhybridmodeller på svenska marknaden.

Elbilsmässan eCarExpo har blivit navet för kunskap och insikt om omställningen till en mer fossilfri bilmarknad i Sverige. På en och samma plats får besökarna en överblick av de flesta produkter och tjänster i hela elbils- och laddteknikindustrin. Men det verkliga adelsmärket för eCarExpo är att man även kan provköra de flesta modellerna direkt från mässgolvet.

– Vi har den största provkörningsflottan någonsin i år. De flesta bilmärkena, ett 50-tal bilar och ett 30-tal olika helt nya elbils- och laddhybridmodeller kommer att kunna provköras av publiken på eCarExpo, berättar Gunnar Dackevall som är mässan grundare och chef.

Några av de intressanta nyheterna som besökarna kan få ta ut på Göteborgs gator, är bland annat premiumvagnarna Jaguar iPace, Range Rover Sport PHEV och laddhybriden BMW X5 45e som gör Sverigepremiär. Men BMW laddar även upp med den heta nyheten 330e liksom sina i3, 530e xDrive och 225xe, och både Mercedes och Audi lovar att visa senaste nyheterna.

Bland storsäljarna märks flera av Kias el- och laddbara modeller, nya Hyundai IONIQ Electric och Kona Electric, nya uppdaterade Renault Zoe och Nissan Leaf samt Mitsubishi Outlander PHEV och flera andra nya modeller som ännu inte avslöjats.

En viktig nyhet på eCarExpo är Mercedes lätta transportbil eVito, som också kan provköras och en ny spännande trehjulig och tvåsitsig motorcykel, Omotion ETR.

Provkörningarna har möjliggjorts av att marknadsledande DEFA har ställt upp elstationer med 32 laddpunkter så att bilarna oavbrutet kan laddas för nya provkörningar.

– I år lanserar vi en komplett laddteknik med inbyggd full dynamisk lastbalansering som maximerar strömtillgången för elbilsladdning. Det ger optimala lösningar för både privata hem, flerfamiljshus och offentliga miljöer, förklarar Martin Jonsson, VD för DEFA Sverige.”

DEFA kommer dessutom att visa en ny app med intressanta nyheter för både privata och tjänstebilförare.  Det intressanta för privata förare är full laddkontroll och en delningsmodell, där man enkelt kan dela el med vänner och familj – ett första steg mot elbilarnas AirBnB.

För tjänstebilsförare blir det enkelt att dokumentera sin laddning för att få ersättning för hemmaladdning och publik laddning.

Relaterade Artiklar