Hem NYHETER Reseplanerings-appen Moovit nu tillgänglig i svenska AppGallery

Reseplanerings-appen Moovit nu tillgänglig i svenska AppGallery

Publicerat av: Redaktionen

Utvecklingen av Huawei AppGallery fortsätter och nu lanseras den prisbelönta reseplaneringsappen Moovit i den egna app-butiken.

Reseplanerings-appen Moovit nu tillgänglig i svenska AppGallery 3Detta är det senaste tillskottet bland ett växande antal högprofilerade appar som har byggts eller anpassats specifikt för de miljontals konsumenter som använder Huawei AppGallery.

Partnerskapet med Intel-bolaget Moovit, innebär att Huawei-användaren nu kan underlätta sin vardag tack vare den kostnadsfria reseplanerings-appen. Moovit samlar information och realtidsdata om all kollektivtrafik på ett och samma ställe, för att du som användare smidigt ska kunna planera den bästa rutten med buss, cykel, e-skotrar, bildelningstjänster, tåg med mera. Appen används idag av över 865 miljoner människor i 3200 städer i 106 länder världen över.

-Som en ledande app inom reseplanering är Moovit ett fantastiskt tillskott till AppGallery. Appen hjälper våra användare att smidigt planera sin resa med kollektivtrafiken, vilket känns extra viktigt i dessa tider, säger Sofia Björnerfors, PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei har arbetat nära Moovit-teamet under hela den tekniska processen för att kunna dra fördel av ”chip-device-cloud”-funktioner som påskyndar omvandlingen av befintliga appmodeller. Detta är en del av Huaweis erbjudande gentemot utvecklare, som möjliggör affärsfördelar och ökad räckvidd via AppGallery, som under 2019 medförde 210 miljarder nedladdningar i mer än 170 länder.

Huawei kommer att erbjuda Moovit-appen till användare i mer än 100 länder och på 45 språk. Förutom kollektivtrafik kommer det snart att finnas tjänster från Bolt, Europas ledande transportföretag som nyligen anslutits till AppGallery, samt andra resealternativ så som cykeldelningssystem och e-skotrar i appen. Moovit lanseras inte enbart som app utan kommer även finnas anpassad för Huawei-webbläsaren.

-Moovits uppdrag har från dag ett har varit att förenkla rörligheten i städer runt om i världen. Integrationen av Moovits multimodala reseplanering och navigationsapp på Huawei-mobiltelefoner kommer att göra vardagen lite enklare för miljontals användare. Genom att effektivt och bekvämt kunna planera och navigera kollektivtrafikresor med realtidsinformation kommer Huawei-användare att kunna ta sig runt i staden, bekvämt och tryggt, säger Yovav Meydad, Marknads- och Tillväxtchef på Moovit.

Relaterade Artiklar