Realfiction och LEGO inleder testprojekt med DeepFrame, världens största mixed reality-skärm
Hem NYHETER Realfiction och LEGO inleder testprojekt med DeepFrame, världens största mixed reality-skärm

Realfiction och LEGO inleder testprojekt med DeepFrame, världens största mixed reality-skärm

Publicerat av: Redaktionen

Realfiction Holding AB (”Realfiction”) meddelar att bolaget har installerat en av bolagets mixed reality-skärmar av typen DeepFrame vid LEGOs högkvarter i Billund, Danmark.

Realfiction och LEGO inleder testprojekt med DeepFrame, världens största mixed reality-skärm 2LEGO kommer under en tvåveckorsperiod att utvärdera den patentsökta DeepFrame-plattformen, som möjliggör mixed reality (MR) utan speciella glasögon. Projektet delfinansieras av den danska statens fond för stöd till marknadsutveckling av innovativa bolag.

Den första DeepFrame-produkten på marknaden, som nyligen utsågs till ”CES 2018 Innovation Awards Honoree”, är världens största mixed reality-skärm. Den skulle exempelvis kunna göra det möjligt att uppleva LEGO-karaktärer i människostorlek som interagerar med fysiska objekt. Realfiction siktar på att implementera DeepFrame på nöjesparker, informationsplatser, museum, showrooms samt inom upplevelserelaterad detaljhandel. Det går även att utnyttja DeepFrame-plattformen i betydligt mindre tillämpningar ner till mobiltelefonstorlek.

– Det här projektet är ett viktigt erkännande för vår patentsökta DeepFrame-plattform. Projektet utgör en unik möjlighet att samarbeta med LEGO, och erhålla värdefull återkoppling från ett bolag som stimulerar kreativitet och lärande hos barn, ungdomar och vuxna över hela världen, säger Realfictions vd Clas Dyrholm.

Clas Dyrholm poängterar att huvudsyftet med projektet är att bidra till vidareutvecklingen av såväl själva DeepFrame-teknologin som bolagets upplevelseplattform.

– LEGO kommer att utvärdera DeepFrame tillsammans med viktiga målgrupper som barn och unga. De kommer sedan att dela informationen de får fram med oss så att vi kan förbättra och utveckla våra marknadsklara produkter. Detta kommer att ge oss viktiga insikter till vår vidareutveckling av plattformen, inklusive möjligheten för slutanvändare att enkelt skapa kraftfullt 3D-innehåll, säger Clas Dyrholm.

Projektet delfinansieras via ett anslag om 1,37 miljoner DKK från den danska statens fond för marknadsutveckling av innovativa bolag, Markedsmodningsfonden. Realfiction erhöll detta anslag under 2017 för ytterligare tester och utveckling av DeepFrame-plattformen genom olika initiativ. De sista initiativen kommer att slutföras under sommaren 2018.

En video som visar DeepFrame-skärmen på LEGOs huvudkontor kan nås via följande länk:

https://youtu.be/34VoB1liIH8

Relaterade Artiklar