Lidl flyttar in hos Sveriges Mästerkock
Hem NYHETER Lidl flyttar in hos Sveriges Mästerkock

Lidl flyttar in hos Sveriges Mästerkock

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges Mästerkock är ett av Sveriges mest uppskattade matlagningsprogram och varje vecka drar programmet en miljonpublik i TV4.

Lidl flyttar in hos Sveriges Mästerkock 2I årets upplaga är Lidl för första gången en av programmets huvudsponsorer och arrangerar i samband med detta en egen matlagningstävling. Juryn i Lidls Mästare utgörs av matprofilerna Catarina König och Daniel Lakatosz tillsammans med representanter från Lidl.

I år är det åttonde året i rad som Sveriges Mästerkock går av stapeln. Hundratals svenska amatörkockar har deltagit i uttagningen och i programmet tävlar 12 finalister om titeln Sveriges Mästerkock. Under 13 veckor ställs deltagarna inför nya kulinariska utmaningar och vi får följa deras utveckling från amatörer till fullfjädrade kockar.

– Lidl och Sveriges Mästerkock delar passionen för god mat av hög kvalitet. När vi fick möjligheten att gå in som huvudsponsor fanns det därför ingen tvekan. Genom att vara med i programmet med våra produkter vill vi att fler ska få upp ögonen för att bra mat inte behöver vara dyrt, det vill säga vår affärsidé – högsta kvalitet till bästa pris, säger Martin Jarstål, Reklamchef på Lidl Sverige.

Lidl vill ta sponsringen av programmet ett steg längre och inspirera sina kunder att utveckla egna recept.

Varje vecka presenterar livsmedelskedjan därför ett urval av tävlingsingredienser i sina butiker, sin annonsering och reklam. De som vill tävla om att bli Lidls Mästare uppmanas skapa ett recept som de postar tillsammans med en bild av rätten på Instagram. Varje vecka utses en vinnare som senare i vår deltar i finalen och gör upp om titeln Lidls mästare.

– Vi vill ta tillvara på det stora intresse som finns för att laga mat och tävla i matlagning. I tävlingen Lidls Mästare letar vi efter amatörkockar som lagar fantasifulla och goda rätter utifrån de råvaror vi varje vecka presenterar. Responsen har hittills varit över förväntan, fortsätter Martin Jarstål.

Som jury för tävlingen har Lidl knutit till sig vinnaren av Sverige Mästerkock 2016, Catarina König och Daniel Lakatosz, som kom på andra plats samma år. Catarina och Daniel utser tillsammans med en jury från Lidl varje veckas vinnare.

Relaterade Artiklar