Prisregn i år igen över TCL:s nya tv-modeller
Hem PRODUKTNYHETER Prisregn i år 2022 igen över TCL:s nya tv-modeller

Prisregn i år 2022 igen över TCL:s nya tv-modeller

Publicerat av: Redaktionen

TCL fortsätter att bli prisade för sina TV-modeller.

2022 års tv line-up har hittills fått ett 10-tal utmärkelser med bland annat CES Innovation Awards EISA Awards samt fina betyg från techmedier.

Nya QLED-modellen QLED860 (C735) får utmärkelsen ”Bäst i test” och är utsedd till årets produkt 2022-2023 inom budgetsegmentet av Ljud och Bild.

TCL upprepar fjolårets succé och tar återigen hem ”Product of the Year Award” i Ljud och Bilds årliga tävling. QLED860 vinner Guld med utmärkelsen ”Bästa TV 2022/2023”. Dessutom blir QLED860 ”Bäst i test” i ett stort jämförande test av 65-tummare från starka varumärken i prisklass 15 000 kronor. Det här är också QLED-modellen som lanserats i hela 98-tums storlek, som visat sig skapa ett behov konsumenterna inte riktigt visste att de hade. Denna höst har tydligt visat på att TCL tar översta pallplatsen när det kommer till kategori jumbosize, där man nu närmar sig fyrasiffrig försäljning (i volym) för 2022.

Prisregn i år igen över TCL:s nya tv-modeller– Det här är helt fantastiskt och en riktigt fin bekräftelse på att vi ligger helt rätt i tiden med våra nya tv-modeller – både tekniskt och storleksmässigt. Efterfrågan på storskärmar har ökat allt eftersom de senaste åren, och vi tror att många hemmabiofantaster har sett en chans med vår 98-tummare att på ett kostnadseffektivt sätt få en ordentlig ”håll käften”-uppgradering av sin hemmabioupplevelse, säger Per Svensk, försäljningschef TCL Nordic.

QLED-modellen och 98-tummaren som alla vill ha

Förutom EISA-utmärkelserna tidigare i år, har C735 (QLED860) fått fina omdömen av techmedia:

  • Ljud och Bild ger den ”Bäst i test” samt ”Årets produkt 2022-2023” med omdömet: ” TCL QLED860 är totalt sett den bästa TV:n i testet med mycket fin bildkvalitet för pengarna. Skärmen levererar en bra och kontrastrik bildkvalitet och vi gillar också att den är utrustad med det nya användargränssnittet Google TV. Ett bra köp!”
  • M3ger den betyg 4 av 5 och omdömet ”M3 rekommenderar”: ”TCL 55C735 är en välutrustad och mångsidig tv till bra pris. Med utmärkt bildkvalitet och rätta egenskaperna för spel får du mycket tv här för under 10 000 kronor.”
  • Hemmabioger den betyg 7 av 10, ”Bra köp”, med omdömet: ”Vad TCL C735 gör med bild och funktioner är att den gör allting på rätt sätt. Vilket då resulterar i en synnerligen intressant modell för dig som behöver tillräckligt hög kvalitet men inte kan eller vill betala för en toppmodell. Detta är vad som i tester och recensioner brukar kallas för ”bästa köpet!” och ”pang för pengarna!”
  • Gamereactor ger den 9 av 10 med omdömet: ”Den här TV:n är riktigt, riktigt bra. Den är ordentligt byggd, det nya Google OS är superbt, har en lysande fjärrkontroll, blixtsnabb processor. Den är också perfekt för gaming med 120Hz-panel och har en strålande bildkvalitet.”
TCL:s nya Mini LED-modeller sticker ut bland konkurrenterna

Förutom dubbla CES Innovation Awards för 75C935 och 75C835 samt EISA Award för 65C835 gör årets nya Mini LED-modeller väldigt bra ifrån sig i jämförande och enskilda tester bland techmedierna:

  • Gamereactorger 65C935 betyg 9 av 10 med omdömet: ”TCL tågar på, och fortsätter att utmana giganter som Sony, Samsung och LG med TV-skärmar som är mer välutrustade, har stöd för fler tekniker och funktioner och likvärdig om inte bättre ren prestanda till ett lägre pris. Och för dig som spelar mer än vad du kikar på TV eller film är det just nu TCL du bör välja, för den extrema ljuspunchen i HDR samt den larvigt låga latensen samt 144Hz-panelen i sig. Denna TV är strålande.”
  • Aftonbladetger 65C835 betyg 4 av 5 med omdömet ” Kinesiska TCL:s tv-apparater blir bättre för varje år. C835 är en mycket bra tv, inte minst med tanke på pris/prestanda. Bildkvaliteten är hög och kan matcha flera dyrare apparater. Ett bra köp i prisklassen.”
  • Gamereactorger 65C835 betyg 9 av 10 med omdömet: ”TCL C835 är ett fynd. Ett fantastiskt bra köp, inte minst för dig som nyttjar din TV lika mycket för spel som för film/TV. Bilden är stark och kraftfull utan att bli överstyrd, HDR-material ser strålande ut och TCL 65C835 är väldigt välskruvad rent färgmässigt ur kartong. En fenomenalt bra TV.”

Relaterade Artiklar