Ny undersökning från Kavall: julmaten stressar många – särskilt kvinnor
Hem UNDERSÖKNING Ny undersökning kommer från Kavall: julmaten stressar många – särskilt kvinnor

Ny undersökning kommer från Kavall: julmaten stressar många – särskilt kvinnor

Publicerat av: Redaktionen

Känner du hur julkänslorna och julefriden börjar infinna sig nu när julen står för dörren? Inte?

Då är du långt ifrån ensam.

En ny undersökning från Kavall visar att hälften av respondenterna känner stress inför julen, och inte minst att julmaten är en vanlig faktor till stress.

Undersökningen visar även att kvinnor känner mer stress än män inför julen.

En ny undersökning från Kavall visar att 9 av 10 ser fram emot julen men att mer än hälften, 6 av 10, känner stress inför julens bestyr. Bland kvinnor känner hela 7 av 10 stress inför julen, medan motsvarande siffra för männen är 5 av 10. Undersökningen visar också att så många som 1 av 3 känner stress inför att ordna med julmaten, och att lika många till och med vill skippa julen på grund av all planering.

– Det är tydligt att julen som bör höra ihop med ledighet och julefrid har tagits över av stress och planering. Att så många är stressade över julmaten och vill skippa julen i kombination med att kvinnor känner sig mer stressade än män är tydliga tecken på att vi behöver skapa förändring. Därför vill vi lyfta vikten av att ”oplanera” julen, säger Sandra Modée, CMO på Kavall.

Undersökningen visar även att 8 av 10 vill att det ska gå snabbt att handla julmaten och att 7 av 10 gärna beställer hem maten. Mer än hälften vill också gärna ha ny inspiration och recept inför julen, och nästan lika många vill helst äta något annat än klassisk julmat.

– Mat ska vara okomplicerat och lustfyllt och inget stressmoment. Julen är för många en tid då man spenderar tid med vänner och familj och vi vill befria människor från planer och måsten. Våra julmatsvanor och matpreferenser förändras i snabb takt och idag är julmaten bara en knapptryckning bort. Det gör att det på många sätt är lättare än någonsin att oplanera julen, säger Sandra Modée.

Ny undersökning från Kavall: julmaten stressar många – särskilt kvinnorFör att synliggöra julstressen och uppmuntra till en oplanerad jul har Kavall även gått ut med en jobbannons för rollen Executive Holiday Unplanner – jobbet för dig som normalt sätt står för all projektledning kring jul och som vill att du detta år istället ska jobba på att ta det lugnt. Ansökningsperioden öppnar den 8 december och projektanställningen löper över julen 2022. Arbetsuppgifterna är fokuserade på julrelaterad njutning i hemmet och hela rekryteringsprocessen går att följa fram tills att tjänsten är tillsatt.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar