Hem NYHETER PopSwap – swipa, matcha och byt kläder med andra i mobilen

PopSwap – swipa, matcha och byt kläder med andra i mobilen

Publicerat av: Redaktionen

Klädbytar-appen PopSwap gör det enklare och roligare att byta plagg, skor och väskor med varandra, istället för att köpa nytt.

PopSwap – swipa, matcha och byt kläder med andra i mobilen 2

PopSwap – ett Tinder för modeälskare

Likt en dejting-app kan du matcha din garderob med andras genom att swipa fram dina favoriter och därefter byta till dig plagg mot något du själv tröttnat på.

Överkonsumtion är en starkt bidragande faktor till miljöförstöring. Och modeindustrin släpper ut mer växthusgaser än flygindustrin. Varje år konsumerar vi svenskar i snitt 14 kilo textil per person och vi slänger omkring 8 kilo av dem i soporna, men det finns ett intresse för att minska sin klädkonsumtion hos många.

En reaktion på klimatkrisen är att det har blivit allt vanligare att shoppa second hand, men också att skänka och byta bort kläder, väskor och skor via sajter och communities online. I Sverige lockar bytesgrupper på Facebook många användare, men det kan ta tid att hitta guldkornen där.

PopSwap – ett Tinder för modeälskare

Att allt fler hellre byter än shoppar nytt inspirerade Lin Kowalska, som själv är engagerad i flera communities för klädbytare, att grunda och lansera appen PopSwap: Ett mer användarvänligt sätt att byta ut din garderob utan att få klimatångest.

– Det behövdes en plattform som är anpassad efter bytarnas behov. PopSwap samlar alla bytare i ett och samma forum, där de enkelt kan swipa mellan plagg och byta med varandra vid en matchning, säger Lin Kowalska.

Swipe & swap istället för köp och sälj

Designen och funktionerna i appen liknar en kombination av Tinder och Instagram, där swipe-funktionen är central. Låt dig inspireras av bilderna och swipa höger på det du gillar. När gillandet är ömsesidigt sker det magiska – och bytet kan genomföras.

– På det här sättet kan du bibehålla, och kanske till och med öka, din konsumtion och fortfarande bidra till en bättre värld. Jag gillar dina skor, och du gillar min jacka. Ska vi Swappa? Det är kul att byta saker, och med PopSwap blir det både enklare och roligare, säger grundaren Lin Kowalska.

Utbudet i PopSwap växer snabbt, i takt med att fler modeintresserade upptäcker appen, men du kan enkelt sortera ditt flöde efter dina egna preferenser och storlekar.

– Vi vill göra det enklare att hitta rätt stilar och storlekar, så att du snabbt kan matcha med kläder, väskor och skor som du vill byta till dig. Kanske kan du byta där handväskan du tröttnat på mot en snygg skidjacka du faktiskt behöver, säger Lin Kowalska.

Relaterade Artiklar