Hem NYHETER Populära ungdomsappen TikTok öppen för sårbarheter

Populära ungdomsappen TikTok öppen för sårbarheter

Publicerat av: Redaktionen

Forskare hos IT-säkerhetsföretaget Check Point har hittat flera sårbarheter i TikTok, en underhållningsapp som är populär bland ungdomar där användarna bland annat kan mima till musik.

Populära ungdomsappen TikTok öppen för sårbarheter 3Sårbarheterna gör det möjligt att lägga till och ta bort videos, ändra sekretessinställningar och personliga data.

TikTok är en av världens snabbast växande appar och är den tredje mest nedladdade appen efter WhatsApp och Messenger. Nyligen förbjöd det amerikanska försvaret sina anställda från att använda den på grund av säkerhetsriskerna. Nu kan Check Points forskare avslöja att det finns sårbarheter i TikToks infrastruktur.

För att ladda ned TikTok får användaren en nedladdningslänk via SMS genom att ange sitt telefonnummer på Tiktok.com. Forskarna har upptäckt att en hackare kan manipulera och skicka textmeddelanden till vilket telefonnummer som helst med TikTok som avsändare.

Genom att utge sig för att vara TikTok kan hackare sprida skadlig kod och på så sätt radera videos, ladda upp obehörigt material och ändra sekretessinställningar. Dessutom upptäckte forskarna att hackare kan tvinga en TikTok-användare till en webbserver som kontrolleras av hackaren, vilket gör det möjligt för angriparen att skicka oönskade förfrågningar från användarens konto.

Med samma teknik kan hackarna också omdirigera användare till en skadlig webbplats som utger sig för att vara Tiktok.com. Omdirigeringen ger möjligheten att genomföra Cross-Site Request Forgery (CSRF), Cross-Site Scripting (XSS) och att läcka känsliga data utan användarens samtycke.

Check Point Research informerade TikToks utvecklare, ByteDance, om sårbarheterna i slutet av november 2019. En lösning implementerades inom en månad för att säkerställa appen.

Relaterade Artiklar