Hem NYHETER Wacom One – En värld av nya möjligheter

Wacom One – En värld av nya möjligheter

Publicerat av: Redaktionen

En ny kreativ ritskärm som inspirerar kreativa nybörjare, innehållsskapare av social media och personer med visuellt tänk en möjlighet att skissa, rita och anteckna direkt på skärm med penna.

Wacom One – En värld av nya möjligheter 3Tack vare kompabilitet med MacOS, Windows och Android, bundling med mjukvara och support för digitala tredjepartspennor platsar Wacom One i ett mångfald av ekosystem.

På CES, Consumer Electronics Show, utannonserar Wacom skärmen Wacom One, en prisvärd 13” ritskärm riktad mot en ny generation av kreatörer. Nybörjare som vill börja skapa digitalt, personer som vill visualisera sitt material och kombinera handskrivet och ritat i vardagen samt innehållsskapare av social media som vill förbättra foton eller videos kan alla dra fördel av Wacom One. Produkten är också ett prisvärt och attraktivt alternativ för förstagångsanvändare av digitala ritenheter som vill arbeta direkt på skärmen.

Då den enkelt kopplas ihop med Mac, Windows och kompatibla Android-enheter så får användare möjlighet att uppgradera sin befintliga dator eller telefon till en enhet med pennstöd för att kunna öppna upp alla relaterade funktioner i Microsoft Office såväl i andra mjukvaruapplikationer, särskilt de som är framtagna för kreativitet.

Wacoms långvariga relation med ledande tillverkare av kontorsvaror och mobila enheter ger kompatibilitet med ett antal digitala pennor för att ge användarna olika möjligheter.

Nya digitala pennor från LAMY, Samsung och STAEDTLER är några som fungerar tillsammans med Wacom One. Wacom One beräknas finnas i butik i januari med det rekommenderade utpriset €399,99 EUR (inkl 19% tysk moms), ungefär 4500 SEK (inkl 25% moms). Wacom One bygger på företagets 35 år långa erfarenhet av avancerade kreativa ritskärmar till professionella skapare av digitalt innehåll och är framtagen för att ge en exakt och naturlig pennupplevelse till ett bredare spektrum av nya användare.

“Vare sig det handlar om att rita, redigera foton eller utveckla och kommunicera idéer, så erbjuder Wacom One det viktigaste för att få kreativa och skapare på rätt väg att uppleva glädjen med att skapa direkt på skärmen”, säger Faik Karaoglu, vice VD Wacom Creative Business Unit. “Produktens funktioner, tillsammans med mjukvarualternativ och ett attraktivt pris kommer att erbjuda digitala kreatörer, fotografer, studenter, lärare och företagsfolk en möljlighet att uttrycka sig själva och göra världen till en mer kreativ plats.”

Wacom Ones tryckkänsliga penna erbjuder en exakthet i penn- och penseldrag och med dess EMR-teknik (Electro Magnetic Resonance) gör att pennan inte behöver batteri och aldrig någonsin behöver laddas. Skärmen i full HD upplösning (1920 x 1080) har 72 procent NTSC färgrymd och har reflexbehandling. Denna nya modell har en kompakt design vilket gör det enkelt att få plats på arbetsbordet och med de inbyggda benen går det att få en bra arbetsposition. Vid köp Wacom One får användaren inspirerande mjukvara i form av sex månaders prenumeration av Clip Studio Paint Pro från Celsys. Det är en kraftfull mjukvara som är lätt att använda för serietecknande och manga-ritande. Ingår gör även Wacoms egna applikation Bamboo Paper, idealisk för antecknande och skissande. Utöver detta finns ett antal funktioner i Windows 10 och Mac som har pennstöd.

Relaterade Artiklar