Hem NYHETER Polys bärbara högtalartelefon Calisto får Bluetooth

Polys bärbara högtalartelefon Calisto får Bluetooth

Publicerat av: Redaktionen

Förra året lanserade Poly den bärbara högtalartelefonen Calisto i två versioner med USB- respektive 3,5-millimeterskontakt, en produkt som blivit högaktuell i år med alla video- och telefonmöten.

Polys bärbara högtalartelefon Calisto får Bluetooth 3Nu släpps även en tredje version, Calisto 5300, med samma professionella ljudkvalitet och som också kan anslutas med Bluetooth.

Polys bärbara högtalartelefoner, som gör det enkelt att själv koppla upp sig och samarbeta på distans, har varit ett nyckelverktyg för många det här året. Nu har Poly lanserat ytterligare en modell i Calisto-serien, Polys bärbara högtalartelefoner, Calisto 5300, som förutom rikt och tydligt ljud med 360-gradersmikrofon och USB-anslutning också berikats med Bluetooth.

Explosion av distansarbete ställer krav på personlig utrustning

Coronapandemin har inneburit ett paradigmskifte för att jobba hemifrån för många. Globalt säger nu 91 procent av alla organisationer att de erbjuder distansarbete, jämfört med 63 procent före pandemin, enligt siffror från Nemertes Research som presenteras i Polys nya rapport ”Hybrid Working”. 85 procent av verksamheterna säger att en ökad geografisk flexibilitet har lett till ökad produktivitet och 74 procent av alla ekonomichefer globalt planerar att öka andelen distansmedarbetare långsiktigt även efter pandemin, enligt siffror från International Workplace Group respektive Gartner, presenterade i Polys rapport.

Detta ställer större krav på bärbara och personliga kommunikationsenheter, som bärbara högtalartelefoner, som medarbetare kan använda oavsett om de tar sitt möte i ett litet huddle room på kontoret eller hemma vid köksbordet.

Flexibilitet och rörelsefrihet

Calisto 5300 kan anslutas trådlöst till dator, surfplatta eller smartphone, eller med den fasta USB-sladden som snyggt snurras in i högtalaren när den inte används. Batteriet håller i upp till 16 timmar och laddas med USB-sladden från en dator eller ett USB-vägguttag. Samtalskvaliteten håller för ett avstånd upp till tre meter för att ge rörelsefrihet under pågående möte.

Certifierad för Microsoft Teams

Calisto 5300 stödjer nästan alla kommunikationsplattformar. För den som använder Microsoft Teams finns det en version med integrerad Teams-knapp. Detta gör att tjänsten kan startas snabbt och enkelt.

Optimal ljudkvalitet

En telefon eller dators akustiska prestanda räcker inte alltid. Till exempel är det sällan idealiskt att delta i ett möte med mikrofonen på en bärbar dator. Calisto 5300 har en heltäckande digital MEMS-mikrofon som gör att rösten både låter fylligare och tydligare. Det fullduplexa ljudet med ekosläckning och 360-gradersmikrofon erbjuder ett allroundljud i hög kvalitet, oavsett var talaren befinner sig i förhållande till mikrofonen.

Sömlös IT-hantering

Calisto 5300 är en pålitlig, intuitiv lösning. IT-chefer drar nytta av den enkla inställningen för plug-and-play, eftersom anställda kan ställa in och hantera enheten själva. Calisto-familjen stöder dessutom förvaltningsprogramvaran Plantronics Manager Pro som gör att Poly-enheter enkelt kan fjärrstyras, underhållas och övervakas.

 

Relaterade Artiklar