OnePlus och Hasselblad inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla nästa generationens kameror till flaggskeppstelefoner
Hem LEVERANTÖRERONEPLUS OnePlus och Hasselblad inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla nästa generationens kameror till flaggskeppstelefoner

OnePlus och Hasselblad inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla nästa generationens kameror till flaggskeppstelefoner

Publicerat av: Redaktionen

OnePlus kommer investera 150 miljoner USD i kamerautveckling under de kommande tre åren.

OnePlus och Hasselblad inleder ett långsiktigt samarbete för att tillsammans utveckla nästa generationens kameror till flaggskeppstelefoner

Det senaste flaggskeppet OnePlus 9-serien lanseras globalt den 23 mars klockan 15 CET.

Idag har globala teknikvarumärket OnePlus officiellt presenterat ett treårigt samarbete med den legendariska kameratillverkaren Hasselblad. Tillsammans ska dom utveckla nästa generation av kamerasystem för telefoner till framtida OnePlus-flaggskeppsenheter. De två företagen har redan samarbetat och tagit fram – Hasselblad Camera for Mobile – för den nya OnePlus 9-serien, som kommer att lanseras globalt den 23 mars.

Utöver det kommer OnePlus också att investera mer än 150 miljoner USD under de närmaste tre åren, för att kunna leverera den bästa kameraupplevelsen i en smartphone till sina användare.

– OnePlus har alltid prioriterat en premiumupplevelse för våra användare framför allt annat. Från och med 2021 gör vi en insats tillsammans med legendariska Hasselblad för att avsevärt förbättra kameraupplevelsen i våra smartphones för våra användare. Med OnePlus avancerade hårdvara och beräkningsfotografering och Hasselblads långa erfarenhet inom traditionell fotografering är jag övertygad om att OnePlus 9-serien kommer att vara ett stort steg framåt i vår ambition att leverera den bästa flaggskeppskameran, säger Pete Lau, grundare och VD för OnePlus.

– Hasselblad tror på bildens kraft och vårt uppdrag är att fortsätta gå i bräschen för bildteknik. Med detta i åtanke, kommer Hasselblad att arbeta tillsammans med OnePlus, ett innovativt företag som delar samma vision och passion för teknik. Genom att samarbeta med OnePlus hoppas vi kunna erbjuda Hasselblads ikoniska design och enastående bildkvalitet i händerna på fler människor och dela vår passion för enastående fotografering, säger Jon Diele, Vice President, Hasselblad.

Hasselblad Camera for Mobile: Nästa generation av kameror för OnePlus flaggskeppsenheter

I 80 år har Hasselblad gått i bräschen för kraftfull kamerateknik och blivit erkända som världsledande inom digitala medelformatskameror och linser. Deras produkter är kända för sin kompromisslösa bildkvalitet, skandinaviska design och precisionsmekanik, som har fått förtroende av några av världens största fotografer och fångat några av världens mest ikoniska bilder – inklusive människans första steg på månen.

Nu, genom nära FoU-samarbeten, kommer OnePlus och Hasselblad att arbeta tillsammans för att leverera ordentligt förbättrade kamerasystem på framtida OnePlus-smartphones, inklusive den kommande OnePlus 9-serien.

Samarbetet kommer att utvecklas kontinuerligt under de närmaste tre åren, till en början med mjukvaruförbättringar inklusive färgjustering och sensorkalibrering och utvidgas till fler dimensioner i framtiden. De två parterna kommer gemensamt att definiera teknologinormerna för mobilkameraupplevelsen och utveckla innovativa bildtekniker och fortsätta att förbättra Hasselblad Camera for Mobile. Båda företagen har tagit på sig ansvaret att leverera omedelbar förbättring för OnePlus-användare, samtidigt som de kontinuerligt samarbetar för att ytterligare förbättra användarupplevelsen och kvaliteten på lång sikt.

Det första och mest tekniskt utmanande resultatet av detta samarbete är avancerad färgkalibrering. Denna nya färglösning – Natural Color Calibration with Hasselblad – har utvecklats gemensamt av OnePlus och Hasselblad under månader av noggrann verifiering och finjustering, och syftar till att få mer noggranna och naturliga färger till foton som tagits med OnePlus flaggskeppskameror. Det kommer också att fungera som OnePlus nya standard för färgkalibrering för sina framtida smartphonekameror.

Det nya Hasselblad Pro-läget ger Hasselblads klassledande sensorkalibrering till en smartphone för första gången, vilket resulterar i otroligt noggrann och naturlig färg för en solid grund för postproduktion. Hasselblad Pro Mode har moderniserats med ett nytt användargränssnitt baserat på Hasselblads programvara för bildbehandling för att ge användarna ett autentiskt Hasselblad-utseende. Det erbjuder också en oslagbar kontroll för professionella fotografer att finjustera sina foton, med möjligheten att justera ISO, fokus, exponeringstider, vitbalans och mer. Användare kan också använda 12-bitars RAW-format för ännu rikare färg och högre dynamiskt omfång.

Strategisk investering på 150 miljoner USD: Långsiktig satsning på avancerad mobilfotografering

Förutom att utveckla Hasselblad Camera for Mobile på framtida OnePlus-flaggskeppstelefoner med Hasselblad, inleder OnePlus också en treårig strategi för att ytterligare förbättra sina kamerafunktioner. Denna investering kommer att gå till ett antal områden för att förbättra OnePlus förmåga att leverera en premium- och banbrytande kamerateknik till sina användare.

Det innebär bland annat:

  • Vidareutveckling av fyra stora forsknings- och utvecklingscenter runt om i världen, inklusive två innovativa bildlaboratorier baserade i USA och Japan.
  • Banbrytande nya områden inom bildteknik för smartphones till framtida OnePlus-kamerasystem, som en panoramakamera med 140 graders synfält, T-linsteknik för blixtsnabb fokus i den framåtvända kameran och en friformslins – som introduceras på OnePlus 9-serien och som nästan eliminerar förvrängning i kanterna på bilder tagna med ultravidvinkelkameran.

– Idag är den viktigaste dagen någonsin för OnePlus-kameror – och ännu viktigare, för OnePlus-användare runt om i världen. Med vårt långsiktiga åtagande att investera i mer avancerad FoU och banbrytande bildteknik ser vi fram emot att etablera oss som en ny ledare inom mobilfotografering, säger Kinder Liu, OnePlus COO och chef för forskning och utveckling.

Lansering av OnePlus 9-serien: Den bästa OnePlus flaggskeppsupplevelsen någonsin

OnePlus 9-serien erbjuder flera genombrott inom mobilfotografering och samlar OnePlus oöverträffade kombination av förstklassig hårdvara och snabb och smidig programvara med Hasselblads berömda fotograferingsexpertis och estetik för det mest avancerade OnePlus-kamerasystemet hittills – med Hasselblad Camera för mobil.

OnePlus 9-serien kommer att använda en anpassad Sony IMX789-sensor för den största och mest avancerade huvudkamerasensorn någonsin på en OnePlus-enhet. Med 12-bitars färgdjup blir det upp till fyra gånger mer färgstarkt än tidigare, vilket ger mer dynamiska och livfulla färger i bilder och ger professionella fotografer mer utrymme för ytterligare postproduktion. Hasselblad Camera for Mobile kommer också att erbjuda förbättrad HDR-videoinspelning, samt stöd för att filma 4K 120 Hz-video och möjliggöra 120 Hz-avbildning.

Relaterade Artiklar