Öl direkt från kaffebryggaren – Carlsberg lanserar världsunik ölkapsel
Hem NYHETER Öl direkt från kaffebryggaren – Carlsberg lanserar världsunik ölkapsel

Öl direkt från kaffebryggaren – Carlsberg lanserar världsunik ölkapsel

Publicerat av: Redaktionen

De senaste åren har marknaden för kaffekapslar fullkomligt exploderat och en kapselmaskin är numera ett vanligt inslag i de svenska köken.

Öl direkt från kaffebryggaren – Carlsberg lanserar världsunik ölkapsel

Men varför nöja sig med att bara brygga kaffe?

Idag lanserar Carlsberg den revolutionerande produkten Morning Brew – ölkapseln som förvandlar din kaffebryggare till en ölbryggare.

Morning Brew är en utsökt alkoholfri lager från Carlsberg, som kommer i ett nytt, banbrytande kapselformat. Denna innovation gör att du kan brygga öl i din egen kaffekapselmaskin, lika snabbt och enkelt som du brygger en kopp kaffe: Häll på vatten i kaffemaskinen, lägg in en Morning Brew-kapsel och tryck på knappen.

I kapseln sitter ett patenterat filter som både kyler ölen och ger den en perfekt skumkrona. Precis som en vanlig öl innehåller Morning Brew endast malt, humle, jäst och vatten. Kapseln är tillverkad av gamla ölburkar och är 100 procent återvinningsbar.

Hjärnan bakom Morning Brew är laboratorieassistent Gill A. Læger som fick en snilleblixt när hon en helt vanlig dag stod vid kaffemaskinen i fikarummet på Carlsberg laboratorium i Köpenhamn. Sedan dess har hela Carlsbergs forskarteam, under stort hemlighetsmakeri, jobbat dag och natt för att idag kunna presentera århundradets nyhet för alla ölälskare.

– Morning Brew är en revolutionerande produkt som är här för att stanna. Vi sitter redan och skissar på att lansera nya kapslar i olika ölstilar, till exempel ale och porter, säger Henric Byström, Kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Morning Brew kommer att nå butikshyllorna i Sverige och Danmark redan i början av maj och kostar 35,50 kronor för tio kapslar.

Relaterade Artiklar