Hem NYHETER Nya Huawei Mate 40 – nästa nivå av prestanda och användarupplevelse

Nya Huawei Mate 40 – nästa nivå av prestanda och användarupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Mate 40 Pro+ är de första och enda smarta mobilerna i världen med ett integrerat 5G-systemchipp som tillverkats med 5 nanometers-teknik.

Nya Huawei Mate 40 – nästa nivå av prestanda och användarupplevelse 3Mobilerna är också först med Ultra Vision Cine Camera-system som avsevärt förbättrar möjligheterna gällande bilder och film.

– Huawei Mate-serien samlar varje år den mest spännande tekniken på marknaden i ett fantastiskt paket. Detta är vad som definierar Mate seriens DNA. I år är Kirin 9000 det mest kraftfulla 5G-integrerade chippsetet på marknaden vilket levererar en mer kraftfull mobilprestanda än någonsin tidigare. Ultra Vision Cine Camera gör det enkelt att filma och fotografera med enastående resultat, samtidigt som den ikoniska ring-designen gör att telefonen sticker ut från mängden. Huawei Mate 40-serien är smartare än någon tidigare smart mobil och tack vare den sömlösa anslutningen i vårt 1+8+N-ekosystem och EMUI 11 kommer den att bana väg för en ny tid av intelligent interaktion, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Nya Mate 40-serien representerar med sin futuristiska design ett tydligt nästa steg såväl gällande innovation som teknik. Kombinationen av ikonisk design och innovativ teknik i Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ kompletteras med IP 68 damm- och vattenresistens, virtuella och fysiska volymkontroller och förbättrade algoritmer som kan hjälpa till att förebygga misstag när användaren trycker fel. Dessutom ger Huawei 88° Horizon Display en bättre visuell upplevelse.

Huawei Mate 40-seriens enheter är utrustade med en dual frontkamera som är fullspäckad med olika typer av teknik. Alltifrån 3D Face Unlock, en ultravidvinkelkamera för selfies till precisionssensor för att uppfatta gester.

Enheternas baksida präglas av en utvecklad version av den numera ikoniska ring-designen där kamerorna ramas in av en metallisk halo. Huawei Mate 40 Pro och Mate 40 Pro+ finns tillgängliga i svart eller Mystic Silver utförande med en yta bestående av frostat glas, mikrometergradient-färgbeläggning och CNC-metallbeläggning, som tillsammans ger en bländande effekt som påminner om stjärnor.

Kraftfullt 5G utrustad

Kirin 9000 5G SoC är marknadens mest kraftfulla chippset med integrerad 5G. Det tillverkas med hjälp av branschens mest avancerade tillverkningsprocess för halvledare vilket gör det möjligt för Huawei att bygga in 5G-modemet direkt i chippsetet (SoC) för en helt integrerad lösning. Kirin 9000 är fullt utrustad för de nya 5G-näten och kan enkelt hantera komplexa kraftfulla uppgifter såsom krävande mobilspel och avancerad fotoredigering.

Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ levererar också den ultimata 5G-upplevelsen genom att utnyttja Huaweis egna 5G-teknik och resultaten från företagets globala forskning och utveckling inom 5G. Den patenterade 5G Super Uplink-tekniken ökar 5G-uppladdningshastigheten och bandbredden avsevärt. Den kompletteras av Huawei Large File Transfers för att underlätta extremt stora filöverföringar i hastigheter som ingen annan mobil kan tävla med. Dessutom introducerar Huawei Mate 40-serien LinkTurbo, som effektivt kombinerar 2,4 GHz och 5 GHz Wi-Fi, samt 4G och 5G mobilanslutningar för att leverera stabil och blixtrande snabb anslutning med låg latens.

Tack vare en integrerad 24-kärnig mali-G78 har Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ den mest kraftfulla grafikprocessor i en Huawei-enhet någonsin. Detta ger avancerad grafikprestanda, som kan konkurrera med en spelkonsol. Det innebär att även de mest hängivna spelentusiasterna kan utforska komplexa online-spel utan att prestanda påverkas. Detta kompletteras med en fantastisk audiovisuell upplevelse för spel. Bildskärmen på 90Hz fungerar tillsammans med en touch-samplingsfrekvens på 240Hz för ökad respons och ger dessutom haptisk feedback som motsvarar den visuella upplevelsen. Denna uttömmande uppsättning funktioner för underhållning kompletteras med två stereohögtalare för att skapa ett heltäckande surroundljud.

Huawei Mate 40-serien har den batteriteknik som behövs för att hålla jämna steg med kraven från 5G. Batteriet på 4400 mAh stöder 66W Huawei SuperCharge laddning med sladd, 50W trådlös laddning samt trådlös omvänd laddning.

En kamera för kreatörer

Ultra Vision Cine-kameran i de nya modellerna har banbrytande uppgraderingar för ultravidvinkelobjektivet, kraftfull HD-huvudkamera och imponerande telefotokamera. Dessutom introduceras XD Fusion HDR Video tillsammans med förbättrade Steady Shot-algoritmer och borttagning av distorsion för att ge bästa bildkvalitet och stabilisering.

När det gäller skapandet av 4K-film är Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ oöverträffade. Enheterna är branschens ledande smarta mobiler för att stödja XD Fusion HDR Video på hårdvarunivå. Andra nyheter inkluderar Tracking Shot, som utnyttjar beskärning av ultravidvinkel i realtid och avancerade algoritmer för att identifiera och följa motivet i en tagning. För efterproduktion av professionell kvalitet erbjuder Huawei Mate 40 Series funktionen Story Creator, som tillhandahåller sex mallar av hög kvalitet som automatiskt väljer tagningar inklusive tilt, panorering och tidsfördröjning, vilket möjliggör riktigt professionella filmeffekter. Bakgrundsmusik, filter och effekter kan också enkelt läggas till.

Gällande ljud så är Huawei Mate 40-serien utrustad med Audio Focus och Audio Zoom såväl som med högkvalitativ ljudinspelning från anslutna Bluetooth-enheter. Med Audio Focus kan användare isolera ljudet som spelas in, medan Audio Zoom gör det möjligt att zooma in på en ljudkälla för att få bättre ljudkvalitet från längre avstånd. Det betyder att varje video – från konserter till samtal med vänner – fångar ögonblicket perfekt.

Samtliga kameralinser på Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ är finjusterade för att leverera med högsta prestanda. Båda modellerna har en ultravidvinkelkamera som är lika kraftfull som huvudkameran. Andra generationens Ultra-Wide Cine-kameralins erbjuder nu ett ännu bredare synfält, så att användare kan fånga vackra vidsträckta landskap, medan huvudkameran ger äkta högupplösta bilder. Bildkvaliteten har förbättrats ytterligare med Full Pixel Octa PD AutoFocus. Den förbättrade korrigeringen av linsförvrängning baseras på ansiktet, kroppen, armar och ben, vilket gör ultravidvinkellinsen användbar i ännu fler scenarier än tidigare. Huawei Mate 40 Pro har en optisk telefotokamera med periskopkonstruktion och stöd för 10x hybridzoom samt 50x digital zoom. Huawei Mate 40 Pro+ tar detta ett steg lägre tack vare en dubbel telefotokamera som möjliggör 20x hybridzoom och 100x digital zoom.

Ultra Vision Selfie Camera på Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ tar vloggar och selfies till nya höjder tack vare stöd för 4K-inspelning och möjligheten att fotografera i ett av tre tillgängliga synfält (FoV), allt från nära och personligt till ultravidvinkel. Slow-Motion Selfie ger den främre kameran ännu mer mångsidighet genom att låta användarna lägga till en dramatisk känsla när de dokumenterar sina aktiviteter.

Designad för användaren

Huawei Mate 40 Pro och Huawei Mate 40 Pro+ kommer att revolutionera hur konsumenter integrerar smarta mobiler i sina liv med ett brett utbud av funktioner fokuserade på användaren. Smart geststyrning möjliggör total handsfree-kontroll av enheten. Användaren håller sin hand över enheten för att väcka den eller navigera i telefonen med stöd för svep åt vänster, höger, upp och ner. Det finns också en gest för att svara på inkommande samtal.

Den helt nya Eyes on Display-funktionen, som kan aktiveras med en blick, gör att enheten alltid finns där för användaren. Funktionen kommer med helt anpassningsbara interaktiva skärmar som kommer att visa all information användaren behöver från sin telefon. Ringsignalen för oönskade inkommande samtal kan minskas genom att ta ögonkontakt med telefonen, samtidigt som det automatiska viloläget inaktiveras så länge enheten har användarens uppmärksamhet.

Mobilserien är en naturlig del i Huaweis 1+8+N-ekosystem och som exempel erbjuder Multi-screen Collaboration ett helt nytt sätt för användare att hantera flera enheter samtidigt. Samarbete över flera skärmar gör att mobilen kan fungera som ett anteckningsblock och när användare behöver presentera innehåll på sin smarttelefonskärm för andra krävs bara en enkel tryckning på skärmen.

När det gäller personlig integritet och säkerhet har EMUI-operativsystemet alltid haft omfattande säkerhetslösningar för att skydda användare av Huaweis enheter. TEE OS är CC EAL5 +-certifierat, vilket är den högsta certifieringsnivån för kommersiella mikrokärnor för säkerhet. EMUI 11 kommer också med nya sekretessfunktioner. Vid överföring av bilder kan användare enkelt rensa känsliga personuppgifter som plats, tid och enhetsinformation från filen innan den skickas. Krypterade anteckningar håller användarens personliga anteckningar privata genom att säkra innehållet med en PIN-kod eller biometri.

Priser och tillgänglighet

Huawei Mate 40 Pro kommer att finnas att förbeställa på den svenska marknaden från och med 2 november. Leveranser kommer att ske med start 16 november. Tillgängliga färger är svart och silver och rekommenderat cirkapris är SEK 12 990 inklusive moms.

Relaterade Artiklar