Ny kartläggning visar: iPhone fortsätter vara i topp hos svenska mobilanvändare
Hem UNDERSÖKNING Ny kartläggning visar: iPhone fortsätter vara i topp hos svenska mobilanvändare

Ny kartläggning visar: iPhone fortsätter vara i topp hos svenska mobilanvändare

Publicerat av: Redaktionen

Över hälften av de svenska mobilanvändarna uppger att de använder Apples iOS och därmed iPhone.

Vanligast är det i åldrarna 30–49 år där 3 av 5 uppger att de använder iOS.

Geografiskt domineras iPhone-användandet av Stockholmsområdet tätt följt av Småland och de västra delarna av landet.

I norr ligger däremot Android ohotat i topp. Det visar en kartläggning från Kantar Sifo som genomförts på uppdrag av Truecaller.

 Under hösten släpper flera stora mobiltillverkare traditionsenligt nya modeller. Kartläggningen av mobilanvändandet visar att valet av operativsystem, och därmed också mobiltelefon, skiljer sig åt geografiskt, mellan olika åldrar men också mellan kvinnor och män. Apples iPhone använder uteslutande det egna operativsystemet iOS och dominerar i storstadsregionerna, västsverige och södra Sverige. I norr är det däremot Android, med en rad olika tillverkare, som har den mest framträdande positionen.

Ny kartläggning visar: iPhone fortsatt i topp hos svenska mobilanvändare

— Det som är intressant är att det finns ganska stora skillnader geografiskt och i åldrarna när det kommer till val av operativsystem. Samtidigt visar kartläggningen att det generellt är relativt jämnt mellan plattformarna men med en övervikt på iOS på den svenska marknaden. Den här kartläggningen är viktig för oss för att förstå våra användare, vilka enheter de använder och behoven som finns för ett tryggare mobilanvändande, säger Fredrik Kjell, COO på Truecaller.

Fler yngre använder iOS

Kartläggningen visar att det är lika många män som kvinnor som uppger att de använder iOS. När det kommer till Android är det däremot fler män som använder operativsystemet.

Åldersmässigt är det närmare 60 procent av 50- till 64-åringarna som uppger att de använder Android, i åldrarna 30 till 49 år är förhållandet motsatt med fördel iOS.

  • Truecaller har länge haft en app för samtalsidentifiering för både Android och iOS och har som mål att erbjuda möjlighet att verifiera kontakter och undvika oönskade samtal med hjälp av vår app oavsett vilken typ av mobiltelefon du har. Därför har vi länge haft appar för båda operativsystemen och nyligen lanserade vi en helt ny version av vår app för iOS som är omarbetad från grunden. Den här kartläggningen visar att det är fortsatt viktigt att vi tillgodose båda marknaderna och våra användare med en högkvalitativ tjänst, säger Fredrik Kjell, COO på Truecaller.

 

Relaterade Artiklar