Hem NYHETER Nu klimatmärker vi måltiderna!

Nu klimatmärker vi måltiderna!

Publicerat av: Redaktionen

För att hjälpa våra kunder att göra hållbara val i vardagen har vi klimatmärkt hela vårt måltidssortiment utifrån vilken koldioxidbelastning varje rätt har på miljön.

Nu klimatmärker vi måltiderna! 2

Vi har klimatmärkt hela vårt måltidssortiment

Måltiderna märks med symboler i grönt, gult eller rött. Ju fler gröna rätter desto bättre för klimatet! Märkningarna är enkla att söka på med hjälp av en ny funktion i Conviniappen och på convini.se

Till grund för arbetet med klimatmärkningen ligger WWFs One Planet Plate. De har räknat ut en s k klimatbudget för hur stor påverkan en måltid bör ha för att vi ska nå målet om maximalt 1,5 graders global uppvärmning. Idag ger en lunch eller middag i Sverige i snitt 2 kg CO2e (växthusgaser). Enligt WWFs beräkningar vore det önskvärt att varje måltid innebar ca 0,5 kg CO2e i snitt.

Måltiderna i Convinis sortiment är nu märkta med tre färger, grönt, gult eller rött, helt enligt WWFs kriterier:

klimatavtryck_lagmax 0,5 kg CO2e (växthusgaser) per portion

klimatavtryck_medel0,6-2,0 kg CO2e (växthusgaser) per portion

klimatavtryck_hogminst 2,1 CO2e (växthusgaser) per portion

– Det känns fantastiskt bra att vi kan inspirera våra kunder att göra medvetna och hållbara val. Det ligger helt i linje med Convinis hållbarhetsarbete och strävan efter att bidra till ett hållbart samhälle, säger Emelie Enqvist, Sortiment- och leverantörsansvarig på Convini.

Relaterade Artiklar