Hem NYHETER Nu klimatmärker vi måltiderna!

Nu klimatmärker vi måltiderna!

Publicerat av: Redaktionen

För att hjälpa våra kunder att göra hållbara val i vardagen har vi klimatmärkt hela vårt måltidssortiment utifrån vilken koldioxidbelastning varje rätt har på miljön.

Nu klimatmärker vi måltiderna! 2

Vi har klimatmärkt hela vårt måltidssortiment

Måltiderna märks med symboler i grönt, gult eller rött. Ju fler gröna rätter desto bättre för klimatet! Märkningarna är enkla att söka på med hjälp av en ny funktion i Conviniappen och på convini.se

Till grund för arbetet med klimatmärkningen ligger WWFs One Planet Plate. De har räknat ut en s k klimatbudget för hur stor påverkan en måltid bör ha för att vi ska nå målet om maximalt 1,5 graders global uppvärmning. Idag ger en lunch eller middag i Sverige i snitt 2 kg CO2e (växthusgaser). Enligt WWFs beräkningar vore det önskvärt att varje måltid innebar ca 0,5 kg CO2e i snitt.

Måltiderna i Convinis sortiment är nu märkta med tre färger, grönt, gult eller rött, helt enligt WWFs kriterier:

klimatavtryck_lagmax 0,5 kg CO2e (växthusgaser) per portion

klimatavtryck_medel0,6-2,0 kg CO2e (växthusgaser) per portion

klimatavtryck_hogminst 2,1 CO2e (växthusgaser) per portion

– Det känns fantastiskt bra att vi kan inspirera våra kunder att göra medvetna och hållbara val. Det ligger helt i linje med Convinis hållbarhetsarbete och strävan efter att bidra till ett hållbart samhälle, säger Emelie Enqvist, Sortiment- och leverantörsansvarig på Convini.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>