Hem NYHETER Svenska Abicart svarar Amazon: satsar på lokala marknadsplatser

Svenska Abicart svarar Amazon: satsar på lokala marknadsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Ska samla lokal handel och verksamheter i gemensam e-handel

Svenska Abicart svarar Amazon: satsar på lokala marknadsplatser 2

Björn Elfgren, VD Abicart

Den svenska E-handelsplattformen Abicart lanserar nu “Din Marknadsplats” – en produkt anpassad för att samla lokal handel och verksamheter i en och samma webshop.

– Vi vill göra e-handel tillgänglig för alla. Vår produkt ger större frihet och ska underlätta bland annat för fysisk centrumhandel där man nu kan sälja gemensamt online, säger Raoul Hess, Produktchef, Abicart.

Genom verktyget Din Marknadsplats vill Abicart förenkla för alla företag och verksamheter att starta en delad webshop, i form av en gemensam digital marknadsplats.

Syftet är att förenkla och minska tröskeln för ännu fler företag och verksamheter att kunna sälja sina produkter online.

– Många mindre företag och verksamheter har varken tid eller möjlighet att starta en helt egen webshop. Genom att istället samlas under en och samma kan man hjälpas åt, inte minst i marknadsföringen av den. Samtidigt kan var och en fortsätta fokusera på att skapa sina produkter och tjänster, säger Raoul.

Torsby i Värmland är först ut

handla.itorsby.se är ett exempel där stadens fysiska handel nu även förenats digitalt via Din Marknadsplats. Näringslivsföreningen iTorsby har i samarbete med den Torsbybaserade innovationsbyrån Sticky Beat samlat den lokala handeln. Torsbyborna har nu möjlighet att handla lokala produkter och tjänster online, som de sedan själva plockar upp i butikerna.

– Många verksamheter i Torsby har inte möjlighet till att lägga resurser på strategi, marknadsföring och artikelregister för en egen e-handel. Med hjälp av Abicart har vi nu samlat den lokala handeln. Det ger bättre förutsättningar för både verksamheterna och kunderna, utan att gå ut över den lokala anknytningen, säger Örjan Classon, ledamot i Näringslivsföreningen iTorsby och grundare av Sticky Beat.

Utöver möjligheten att förena lokala verksamheter syftar Din Marknadsplats även till att samla verksamheter och företag över hela landet.

– Vi har mötts av ett tydligt behov hos många kommuner, verksamheter och föreningar att göra lokal och kundnära handel tillgänglig online. Vårt mål är att det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en lokal, nationell eller global marknad. Med hjälp av Din Marknadsplats kan en enda webshop bli en samlad marknadsplats för aktörer med helt olika verksamheter, varumärken och tjänster, säger Björn Elfgren, VD, Abicart.

Relaterade Artiklar