Nu är det högsäsong för vårstädning – Det här säljer bäst på Tradera just nu
Hem DETALJHANDEL Nu är det högsäsong för vårstädning – Det här säljer bäst på Tradera just nu

Nu är det högsäsong för vårstädning – Det här säljer bäst på Tradera just nu

Publicerat av: Redaktionen

Våren gör sig påmind och med det kommer den berömda vårrensningen när förråd, garage, och garderober ska sorteras.

Nu är det högsäsong för vårstädning – Det här säljer bäst på Tradera just nu 2Enligt Traderas senaste undersökning har svenskarna sex flyttkartonger med onödiga prylar hemma i förrådet till ett uppskattat värde av i snitt 30 866 kronor. Här listar vi vad som säljer bäst just nu och knepen för en lyckad försäljning.

–Våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Just nu finns det 2,4 miljoner auktioner ute på sajten, vilket är en ökning med hela 14 procent mot föregående år under samma period.

–Jag tror att begagnathandeln fortsätter växa så starkt därför att allt fler tänker sig för innan man handlar – det bär emot att hela tiden köpa nytt, nytt, nytt, likadant drar man sig för att kasta bra grejer. Det är ju bättre om det får ett nytt liv i något annat hem. Återbruk är hett och rätt, säger Sofia Hagelin.

Barnkläder och leksaker är de kategorier som har ökat mest sedan förra året under samma period. Under 2017 steg den totala försäljningen av barnkläder på Tradera med 10 procent.

– Många har sålt och köpt begagnade kläder ett tag och när man får barn blir det naturligt att göra samma sak även med barnens kläder och leksaker, säger Sofia Hagelin.

Årets uppstickare är Pokémonkorten, som har ökat enormt mycket i popularitet. Överlag har handeln ökat med 10 procent och snittpriserna på Pokémonkort ökat med 24 procent de senaste 10 veckorna jämfört med motsvarande period i fjol. Vissa Pokémonkort säljs för femsiffriga belopp, så sitter du på en gammal Pokémonsamling kan det vara läge att sälja av den nu.

Sett till de största kategorierna som säljer bäst på Tradera just nu, är det kläder som har flest sålda auktioner. Högst upp på listan kommer barnkläder och därefter är det damkläder. Odd Molly, GANT, Louis Vuitton, ACNE och Gucci toppar listan över mest eftersökta modemärken på Tradera. I barnklädessegmentet ger Mini Rodini, Polarn & Pyret, Newbie, Molo och House of Lola bra betalt i plånboken.

Största kategorierna på Tradera

Kategorier med flest antal sålda auktioner vecka 1-10 år 2018

1. Barnkläder

2. Damkläder

3. Leksaker

4. Vinyl

5. Keramik & porslin, Svenskt

6. Frimärken, Svenska

7. Herrkläder

8. Trädgård

9. Samlarbilder

10. DVD-filmer

Trendande kategorier på Tradera

Kategorier som ökat mest i sålda produkter vecka 1-10 2017 jämfört med 2018

1.Leksaker

2.Barnkläder

3.Samlarbilder

4.Bruks- & prydnadsföremål

5.Trädgård

Topplista mest sålda leksaker

Baserat på antal sålda produkter vecka 1-10 2018

1. Lego

2. Dockskåp

3. Leksaksfigurer

4. Dockor

5. Bilbanor

Topplista mest sålda barnkläder

Baserat på antal sålda produkter vecka 1-10 2018

1. Tröjor

2. Ytterkläder

3. Byxor

4. Bodies & sparkdräkter

5. Kjolar & klänningar

Topplista dyraste Pokémonauktionerna

Sålda under de senaste 12 månaderna Slutpris

1. Komplett samling Alfabilder 1702 st 70 100 kr

2. Sharizard Base 1st Edition Shadowless PSA 9 35 300 kr

3. Base set booster box (Green winged charizard) 30 000 kr

4. 13 st Pokémon Base 1st Ed PSA 9-10 23 500 kr

5. Magic The Gathering – Äldre kort 93-98 16 200 kr

Tips inför förrådsrensningen

1. Det går oftast att sälja mer än vad man tror.

2. Det som inte har ett värde för dig har kanske ett högt värde för någon annan. Kolla vad prylarna går för på Tradera.

3. Tänk säsong! Nu är en bra tid att sälja prylar för trädgård, uteliv, båt och cykel. Spara snöskyffeln till första snön har landat i november.

4. Rensa ut sådant som du inte har använt senaste året.

5. Tag hjälp av hela familjen och bestäm vad ni ska göra för kul för pengarna ni får in.

Så får du mest betalt för dina prylar

1. Skriv en tydlig, informativ rubrik (inklusive färg, skick, och ev. storlek). “Grå tröja” lockar inte till samma intresse som “Superfin grå kashmirtröja stl M nyskick från Acne”

2. Ta flera bilder med bra ljus, både bakifrån, framifrån och närbild. Om lapparna sitter kvar på produkten, ta en bild på det. Om kvitto finns, ta en bild på det också.

3. Välj ett utgångspris som inte är för högt. Om man startar auktionen på 1 krona får man fler budgivare och då blir oftast slutpriset högre. Du kan ju även ange ett reservationspris om du vill säkra att det inte går för billigt.

4. Var ärlig och utförlig i din annonstext: Skriv ned allt som en köpare kan tänkas vilja veta: storlek, mått, material, skötselråd, pris i handeln. Sitter lapparna kvar i plagget, skriv det med.

5. Tänk på att använda ord som många söker på så att fler får upp annonsen. Skriv inte bara “topp” utan använd gärna fler ord i objektsbeskrivningen, t ex “tröja”och “överdel” också. Då fångar du in fler sökord.

Relaterade Artiklar