Hem NYHETER Netatmo utökar sitt energisortiment och lanserar sin Smarta Modulerande Termostat

Netatmo utökar sitt energisortiment och lanserar sin Smarta Modulerande Termostat

Publicerat av: Redaktionen

NETATMO, marknadsledare på smarta produkter för ett säkrare och ett mer bekvämt hem, introducerar sin nya Smarta Modulerande Termostat.

Netatmo utökar sitt energisortiment och lanserar sin Smarta Modulerande Termostat 3Netatmo Smarta Modulerande Termostat är kompatibel med modulerande OpenTherm-pannor. Det gör att användaren kan anpassa sin uppvärmning efter sina rutiner via ett uppvärmningsschema och fjärrstyra sin uppvärmning via Home + Control-appen. Tack vare funktionen Auto-Adapt och OpenTherm-tekniken justerar termostaten värmen exakt efter utomhustemperaturen och hemmets värmeegenskaper.

”Vi utvecklade den Smarta Modulerande Termostaten för att göra det möjligt för användare med en OpenTherm-panna att förbättra sin komfort utan att slösa energi”, förklarar Fred Potter, grundare av Netatmo och CTO på Legrands Eliot-program. ”Denna termostat utökar Netatmos energisortiment för att ge våra användare ännu fler alternativ. De kan nu välja mellan Smart Termostat och Smart Modulerande Termostat beroende på deras installation, för att fjärrstyra värmen och minska deras energiförbrukning.


Fjärrstyr uppvärmningen med den Smarta Modulerande Termostaten

Den Smarta Modulerande Termostaten gör det möjligt för användaren att fjärrstyra sin uppvärmning via sin smartphone eller surfplatta. Tack vare Legrands Home + Control-app kan användaren justera uppvärmningen var de än befinner sig. De kan till exempel sätta på värmen strax innan de återvänder från semestern eller öka värmen på distans när barnen kommer hem tidigt från skolan.

Förutom fjärrinteraktionen kan värmen också justeras manuellt med Termostaten utan att använda appen.


Optimal uppvärmning för att minska energiförbrukningen

Den Smarta Modulerande Termostaten gör det möjligt för användaren att värma upp sitt hem på bästa sätt och bara när det behövs. Tack vare OpenTherm-tekniken ändras temperaturen på vattnet i värmekretsen för att utnyttja den modulerande pannans kapacitet på bästa sätt.

För mer besparingar och komfort finns det en assistent i Home + Control-appen som hjälper användaren att ställa in ett uppvärmningsschema baserat på rutinerna för husets boende genom att ställa fem frågor om deras vanor. Termostaten justerar sedan uppvärmningen när familjemedlemmarna åker till jobbet/skolan och ser till att deras hem är varmt när de kommer tillbaka. Utöver detta schema justerar Bortrest- och Frostvaktslägena uppvärmningen om användaren är borta i flera dagar.

Med Auto‐Adapt-funktionen analyserar Termostaten hemmets isolering och utomhustemperaturen. Tillsammans med OpenTherm-moduleringen bestämmer denna funktion automatiskt den tid som krävs för att nå önskad temperatur. Det garanterar därför optimal komfortnivå vid rätt tidpunkt och förhindrar överdriven energianvändning.


Kontroll av varmvattentemperaturen för OpenTherm-pannor

Om en användare har en panna med Open Therm system som hanterar både värme- och varmvattenförsörjning kommer de att kunna reglera hushållets varmvattenförsörjning via ett separata schema. På detta sätt kan användaren helt enkelt inaktivera varmvattenförsörjningen från appen när de åker på semester och återaktivera den med ett klick när de kommer tillbaka hem. De kan också justera vattentemperaturen via sin smartphone.


Identifiera fel med Auto-Care-funktionen

Med Auto Care-funktionen varnar den Smarta Modulerande Termostaten för möjliga fel på pannan. Om ett problem till exempel upptäcks med pannan kommer användaren att meddelas via appen. På detta sätt kan de enkelt identifiera problemet och dela informationen med sin värmeinstallatör utan att behöva ringa dem och be om en enkel feldiagnos.


Kontrollera värmen med hjälp av röstkommando

Netatmo Smart Modulerande Termostat är kompatibel med Apple HomeKit, vilket gör att användaren kan styra uppvärmningen med röstkommandon – användbart om de till exempel har händerna fulla i köket. Detta betyder att användaren kan använda ett enkelt röstkommando som till exempel: ”Hej Siri, sänk temperaturen i sängkammaren med tre grader.”


Installation och kompatibilitet

Netatmo Smarta Modulerande Termostat är kompatibel med de flesta OpenTherm-pannor, inklusive systempannor, oavsett vilken energi som används: gas, olja eller ved.

Den kan också installeras på pannor med torrkontakt. I det här fallet fungerar den Smarta Modulerande Termostaten som den Smarta Termostaten: den slår på eller stänger av pannan för att nå rätt temperatur, men den ändrar inte vattentemperaturen i värmekretsen.

Användaren måste vända sig till en certifierad installatör för att installera Termostaten. Till exempel kan de skicka in en begäran på webbplatsen NETATMO PRO som har en lista över certifierade installerare.

Den Smarta Modulerande Termostaten har designats av Philippe Starck och det är en trådlös termostat som kan placeras i vilket rum som helst i huset. Fyra klistermärken i olika färger finns i förpackningen så att de passar perfekt in i alla hem.

Netatmo Smarta Modulerande Termostat är också kompatibel med Netatmo Smarta Radiatortermostater, som reglerar uppvärmningen rum för rum.

Pris

Den Smarta Modulerande Termostaten säljs till ett rekommenderat pris på 2599 kronor.

Relaterade Artiklar