MINI Cooper SE Cabriolet – en prototyp för framtiden
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK MINI Cooper SE Cabriolet

MINI Cooper SE Cabriolet

Publicerat av: Redaktionen

MINI går mot en helelektrisk framtid och visar nu upp en prototyp som kombinerar elektrisk körglädje med öppet tak.

Den helt elektriska MINI Cooper SE Cabriolet byggs i ett exemplar och visas upp under ”MINI takes the States”.

Lagom till sommaren visar MINI upp en cabbad version av den helelektriska MINI Cooper SE. Inte som en serietillverkad modell, utan som en prototyp som byggs i ett exemplar i syfte att utforska elektrisk körning i nedcabbat format.

Prototypen kommer att visas för allmänheten för första gången vid det traditionella eventet “MINI Takes the States” i USA. De slingrande vägarna mellan Burlington i Vermont och Greenville-Spartanburg i South Carolina är perfekta för att ge MINI-communityt ett första intryck av den typiska MINI-gokartkänslan i en MINI Cooper SE Cabriolet.

Cabbad körglädje med smart funktionalitet

Det unika exemplaret är baserat på MINI Cooper S Cabriolet och använder drivlinan och batteripaketet från MINI Cooper SE. Tack vare den lilla elmotorn får bilen en harmonisk viktfördelning, som gynnar en smidig och lätthanterlig körning.

Elmotorn på 184 hk, liksom i MINI Cooper SE, överför den smidiga körningen med den kännetecknande gokartkänslan, till en värld av elektrisk mobilitet och möjliggör en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,7 sekunder. Med en räckvidd på 230 kilometer (WLTP), är friluftskörning i stadsmiljöer såväl som långt bortom stadsgränserna möjliga. Den helt elektriska och därmed särskilt tysta suffletten i textel kan öppnas och stängas inom 18 sekunder. Med ett knapptryck kan suffletten aktiveras vid körning upp till 30 km/h och tillåter tre inställningar: öppen, stängd eller som taklucka.

MINI Cooper SE Cabriolet – en prototyp för framtidenElektrifierad offensiv för en helelektrisk framtid

Detta unika exemplar visa på MINIs inriktning om att enbart fokusera på helelektriska modeller för framtiden. Från och med 2025 kommer inga fler bilar med förbränningsmotor att lanseras och 2027 kommer minst 50 procent av MINI:s globala försäljning vara helelektrisk. Senast 2030 räknar MINI vara ett helelektriskt varumärke.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar