Hem NYHETER Mer känslor i recensionerna när Storytel lanserar nya funktioner

Mer känslor i recensionerna när Storytel lanserar nya funktioner

Publicerat av: Redaktionen

Storytel gör recensionerna ännu mer uttrycksfulla i appen.

Mer känslor i recensionerna när Storytel lanserar nya funktioner 3Nu kan användarna tagga sina ljudböcker med symboler, 18 emojis som beskriver vilka känslor som boken framkallat hos lyssnaren. Den nya funktionen möjliggör för användarna att snabbt och smidigt kunna göra recensioner men också att enklare kunna hitta nya böcker i tjänsten. Samtidigt presenterar streamingtjänsten en ny förbättrad sökfunktion och en helt ny spelare för androidenheter.

Storytel fortsätter att utveckla sin recensionsfunktion och ger nu användare möjlighet att välja mellan 18 olika emojis för att beskriva de känslor en bok framkallat.

– Storytel har oerhört engagerade användare vilket är fantastiskt. Nu vill vi öka den sociala dimensionen i lyssnandet och ge användarna möjligheten att uttrycka och dela med sig av sina känslor och tankar, till exempel när man recenserar och rekommenderar ljudböcker, säger Åse Ericson, Country Manager på Storytel.

Ljudbokslyssnarna kommer i framtiden att kunna hitta nya ljudböcker med hjälp av listor som baseras på känslan som man som lyssnare är på jakt efter. De olika känslorna har tagits fram genom analyser av tusentals användargenererade recensioner i appen för att få fram de vanligast förekommande adjektiven som används för att beskriva böcker. Bland symbolerna finns bland annat emojis som visualiserar romantisk känsla, bladvändare, feelgood och sorglig.

– Vi är väldigt stolta över den här funktionen. Förutom att den ger användare ett enklare och snabbare sätt att tycka till om sina böcker har vi i tester sett att funktionen hjälper användare att uttrycka sina tankar vilket resulterar i att man i större utsträckning även väljer att skriva en text-recension, säger Mikael Holmquist, Product Manager på Storytel.

Förbättrad sökfunktion och ny spelare för Android

Samtidigt presenterar streamingtjänsten ytterligare två nyheter i Storytel-appen. Det gäller en förbättrad och mer användarvänlig sökfunktion och en helt ny ljudboksspelare för androidanvändare. Den nya sökfunktionen ger användarna en tydligare överblick och mer träffsäkra matchningar i jakten på nya böcker, och resultaten delas in bästa matchning, böcker, inläsare, författare och serier. Den nya ljudboksspelaren för androidenheter har stöd för chromecast och visar kapitel på tidslinjen. Spelaren är tillgänglig från 1 juni för samtliga användare.

Relaterade Artiklar