Hem NYHETER Freja eID nu tillgänglig i Huawei AppGallery

Freja eID nu tillgänglig i Huawei AppGallery

Publicerat av: Redaktionen

E-legitimationen Freja eID finns nu tillgänglig för nedladdning via Huawei AppGallery, världens tredje största plattform för appar med 570 miljoner användare globalt.

Freja eID nu tillgänglig i Huawei AppGallery 3I Sverige är Huawei det tredje mest sålda mobiltelefonmärket och med lanseringen i AppGallery säkerställer Freja eID att Sveriges enda statligt kvalitetsmärkta mobila e-legitimation finns tillgänglig för alla användare.

Freja eID har funnits tillgänglig från App Store och Google Play från starten men i takt med att Huawei seglat upp som Sveriges tredje största mobilmärke, och det andra största globalt, har det blivit allt mer relevant att även finnas tillgänglig på Huawei AppGallery. Sedan april i år kommer nya Huawei-telefoner endast kunna ladda ner appar från AppGallery och tidpunkten för Freja eID:s lansering på plattformen är därmed väl vald.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Som utmanare på marknaden för e-legitimering gillar vi mångfald på alla marknader. Att det nu finns en tredje, större aktör bland appbutikerna tror jag kommer att bidra med mer innovation och fler utvecklingsmöjligheter för mobila tjänster, något som i slutänden alltid gynnar användarna. Huawei har redan visat prov på detta, inte minst i den flexibilitet och servicenivå de visade i att hjälpa oss komma ombord på plattformen. Freja eID är en e-legitimation för alla och därmed var det också en självklarhet att vi ska finnas för alla Huawei-användare, säger Johan Henrikson, vd på Verisec.”

Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group kommenterar:

”Vi är oerhört glada över att välkomna Freja eID till Huawei AppGallery. Det är ett viktigt steg för oss i vår ambition att erbjuda säkra lösningar till våra kunder. Det har varit en mycket smidig process och ett bra exempel på hur vårt lokala team samarbetar med företag för integration till vår plattform. Det ska vara enkelt, smidigt och säkert”

Relaterade Artiklar