Hem NYHETER Känn dig säkrare då du cyklar med Varia RVR315 och RTL516 från Garmin

Känn dig säkrare då du cyklar med Varia RVR315 och RTL516 från Garmin

Publicerat av: Redaktionen

Garmin presenterar idag Varia RVR315, en bakåtseende radar och Varia RTL515, en bakåtseende radar med lampa, som varnar cyklister om bilar som närmar sig bakifrån.

Känn dig säkrare då du cyklar med Varia RVR315 och RTL516 från Garmin 3Båda dessa enheter är kompatibla med den nya Varia-appen, som gör det möjligt för cyklister att använda sin telefon som display vid cykling, antingen som primär skärm eller som en skärm att ha i reserv.

“Vår tidigare generation av bakåtseende radar med lampa blev snabbt en viktig del av utrustningen för cyklister runt om i världen, då den fick dem att känna sig trygga under sina cykelturer, oavsett om det var i dagsljus eller i mörker” äger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Med nya RVR315, RTL516 och Varia-appen erbjuder vi bästa möjliga teknik till ännu fler cyklister, vilket kan få dem att känna sig mindre oroliga då de är ute på vägarna.”

Ha koll på bilar som närmar sig bakifrån med Varia RVR315 och RTL516.

Då de är ihopparade med en kompatibel Garmin-enhet, den nya Varia-appen eller en dedikerad radardisplay får du aviseringar som både kan ses och höras då bilar närmar sig bakifrån, på ett avstånd upp till 140 meter. Om du använder Varia RTL516 i dagsljus syns baklyktan på ett avstånd upp till 1,6 km, vilket gör det enklare för bilister att se dig långt tidigare än radarn kan se fordonet.

Para ihop Varia RVR315 eller RTL516 med den nya Varia-appen och få känslan av att du har ögon i nacken, med ständig koll på annalkande fordon. Då du cyklar får du färgkodade aviseringar i telefonen – grönt innebär att allt är OK, orange att ett fordon närmar sig och rött att en bil närmar sig i hög fart. Förutom den lättavlästa grafiken finns även ljud- och vibrationsaviseringar som gör dig uppmärksam på att ett fordon närmar sig.

Då Varia RVR315 och RTL516 används tillsammans med en kompatibel smartphone kan de integreras med populära tredjeparts-appar såsom Ride with GPS, där det blir möjligt att överlagra kartan med aviseringar från bakåtseende radar.

Varia RVR315 och RTL516 kan integreras med populära tredjepartsappar såsom Ride with GPS då de används tillsammans med en kompatibel smartphone. På så vis kan kartan på displayen överlagras med radarvarningar. Varia RVR315 har upp till 7 timmars batteritid och ett rekommenderat cirkapris på 1 799 kronor och Varia RTL516 har upp till 9 timmars batteritid och ett rekommenderat cirkapris på 2 399 kronor.

Relaterade Artiklar