Hem E-HANDEL Mediejätten NTM satsar på e-handel – väljer Litiums plattform

Mediejätten NTM satsar på e-handel – väljer Litiums plattform

Publicerat av: Redaktionen

Med en omsättning på närmare 1,8 miljarder är mediekoncernen NTM Sveriges största koncern för lokala media. Nu väljer de Litium som plattform för sin nya e-handelssatsning.

Mediejätten NTM satsar på e-handel – väljer Litiums plattform 2

Anna Philipson Bergman, Produktchef NTM

Kärnan i NTM är de lokala mediehusen och med fler än 19 titlar knutna till sig verkar koncernen i Östergötland, Småland, Sörmland, Uppland, Norrbotten och på Gotland. Mot denna bakgrund satsar NTM nu på e-handel som värnar om det lokala genom att erbjuda sina olika marknader ett differentierat och rikt sortiment med fokus på lokala samarbeten.

Anna Philipson Bergman är produktchef på NTM och ansvarar för att utveckla affärsområdet e-handel:

– Som e-handelsaktör har vi flera starka fördelar eftersom mycket av det som krävs för att lyckas redan finns på plats. Som mediebolag arbetar vi redan datadrivet genom att vi analyserar vad våra besökare läser. På samma sätt vill vi jobba datadrivet med vår produktförsäljning. De sajter som tillhör NTM-koncernen utgör en stark digital försäljningskanal, med omkring 1,4 miljoner unika besökare per vecka. Vi äger även ett distributionsnätverk som når fler än 750 000 hushåll i Sverige. Det innebär att vi kan erbjuda ett miljövänligt och kostnadseffektivt leveranssätt där vi samdistribuerar paket med morgontidningar och drar nytta av befintliga funktioner.

För att säkerställa bästa tekniska lösning utifrån NTM:s behov gjordes ett gediget upphandlingsarbete för att hitta en extern e-handelsplattform. Anna menar att valet föll på Litium av flera anledningar, men att det i hög grad var flexibiliteten i Litiums plattform som låg till grund för beslutet:

– Den skapar möjlighet för oss att outsourca vidareutvecklingen av lösningen till någon av Litiums premiumpartners, men även att på sikt låta våra egna utvecklare arbeta i plattformen. Flexibiliteten i Litium var därför avgörande – en stark plattform som grund, men med möjlighet att ytterligare anpassa den utifrån våra specifika behov.

Litiums vd Patrik Settlin gläds åt samarbetet och betonar möjligheterna i NTM:s satsning:

– Vi utmanas och drivs framåt genom samarbeten med kunder som har nya idéer och som ständigt utvecklar de tjänster som de erbjuder sina kunder. NTM är ett bra exempel på företag som ser möjligheter i förändring och som genom innovation både skapar nya intäktsmöjligheter och bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vi är stolta över att kunna bidra till deras framåtlutade vision om en lokal och samtidigt fullt skalbar digital handel.

Relaterade Artiklar