Matsmart lanserar produktlinje gjord på räddade råvaror
Hem E-HANDEL Matsmart lanserar en ny produktlinje gjord på räddade råvaror

Matsmart lanserar en ny produktlinje gjord på räddade råvaror

Publicerat av: Redaktionen

Matsmart lanserar nya produkter under det egna varumärket By Motatos.

Serien “SAVED By Motatos” är gjord på räddad råvara.

Bland produkterna finns bland annat pasta gjord på överbliven majs och linser och en chokladkaka gjord av räddad choklad.

Lanseringen sker i partnerskap med organisationen The Hunger Project, där en del av intäkterna kommer gå till att bekämpa världshungern.

Matsmart lanserar produktlinje gjord på räddade råvarorE-handlaren Matsmart lanserar en ny produktserie under det egna varumärket “By Motatos”. Serien “SAVED By Motatos” består av skafferiprodukter tillverkad av räddade råvaror. Matsmarts affärsmodell bygger på att rädda mat och andra produkter från att slängas. Det kan röra sig om produkter som fått felprintade etiketter, ett utgående sortiment eller varor med kort datum. Genom SAVED By Motatos utökar nu Matsmart möjligheterna för att rädda råvara redan i produktionsledet.

– Vi jobbar redan med att rädda befintliga produkter från att bli till svinn. Men en stor del av svinnet uppstår redan i produktion. Därför ville vi skapa en produktserie som kan bidra till en mer hållbar livsmedelskedja, från start till slut. Det här är en naturlig förlängning av vårt arbete mot ett svinnfritt samhälle och vi är glada att även denna gång kunna donera en del av vinsten till att bekämpa världshungern i samarbete med The Hunger Project, säger Josefin Fridstrand, Nordenchef på Matsmart.

Malin Flemström, vd för The Hunger Project Sverige fyller i.

– Vi är väldigt peppade inför lanseringen av SAVED By Motatos – som ger konsumenterna möjlighet att både rädda mat och samtidigt ge ett bidrag till arbetet med att minska världshungern, säger Malin.

Bland produkterna återfinns bland annat en chokladkaka tillverkad av den choklad som används för att “rensa” maskinerna mellan tillverkningen av vit och mörk choklad och en pesto gjord på “fula” grönsaker.

– Vi har försökt tänka smart och vara påhittiga i var vi kunnat hitta möjlighet att rädda fina råvaror från att bli till svinn. Att exempelvis kunna ta till vara på prima choklad som aldrig annars skulle hamna i butik eftersom den blir mixad i färgen. Eller att kunna rädda pasta som inte håller måttet för glutenfritt även om den är fullt ätbar för alla som inte är allergiker. Det är vi väldigt stolta över, avslutar Josefin Fridstrand.

Saved By Motatos produkter

Ekologisk Soppa- Pumpa & Kokos, 375ml- 35 kr

Ekologisk Soppa- Morot & Ingefära, 375ml- 35 kr

Ekologisk Soppa- Potatis & Purjolök, 375ml- 35 kr

Ekologisk Spread- Paprika Pikant, 135g- 29 kr

Ekologisk Spread- Tomat & Örter, 135g- 29 kr

Ekologisk Hummus- Pumpa & Morot, 135g- 29 kr

Ekologisk Pesto- Pumpa & Pumpafrö, 120g – 29 kr

Ekologisk Pesto- Sötpotatis & Valnöt, 120g – 29 kr

Ekologisk Pesto- Paprika & Cashew, 120g – 29 kr

Fusilli Majs & Röda linser, 400g- 25 kr

Fusilli Majs & Kikärtor, 400g- 25 kr

Mixad Chokladkaka 80g – 15 kr

Chokladägg- 25 kr

Relaterade Artiklar