e-logistik tar in riskkapital och ny spetskompetens
Hem E-HANDEL e-logistik tar in riskkapital från befintliga ägare och ny spetskompetens

e-logistik tar in riskkapital från befintliga ägare och ny spetskompetens

Publicerat av: Redaktionen

Tredjepartslogistikaktören e-logistik tar in riskkapital från befintliga ägare och logistikexperten Stefan Karlsson.

e-logistik är en ledande aktör inom tredjepartslogistik för e-handel, baserat i Götene och Göteborg.

e-logistik tar in riskkapital och ny spetskompetensKoncernen grundades 2006 och omsätter idag närmare 100 Mkr på årsbasis.

“Vi har haft historiskt haft en stark tillväxt senaste 10-åren på e-logistik, inte minst tack vare vårt fokus på e-handlare med internationella ambitioner. 2021 var dock ett omställningsår då vår senaste stora succé Revolution Race valde att flytta ut i början av året. Nu är vi igenom den omstruktureringen och redo att växla upp igen.”, säger Jonas Hamrén Berggren, VD på e-logistik.

Förutom e-handel arbetar e-logistik även med lagerhotell (B2B-flöden), porto- och fraktoptimering via det helägda dotterbolaget Portomus och med legopackning av framförallt torra livsmedel. Egentligen kan det mesta lagras och distribueras men det finns idag en viss exponering mot konfektion och hälsokost/livsmedel.

“Jag har nog följt e-logistik längre än de flesta och tyckte det var ett bra tillfälle att kliva in nu när verksamheten ska utvecklas vidare och växlas upp. Tror mig framförallt kunna tillföra erfarenhet av betydligt större och mer automatiserade logistikflöden vilket ligger helt i linje med e-logistiks strategiska plan.”, säger Stefan Karlsson.

Stefan Karlsson har en bred bakgrund från ledande befattningar inom logistik och handel. Han har också arbetat som konsult inom logistik. Idag arbetar Stefan med egen verksamhet – investeringar i mindre bolag med Skaraborg som bas.

“Efter ett utmanande omställningsår 2021 känns det enormt bra och kul att Stefan kommer in som en av våra största delägare. Det är en svårslagen kompetens- och erfarenhetsbredd han besitter och dessutom har han ett lokalt starkt nätverk som redan börjat visa sig värdefullt.”, säger Jonas Hamrén Berggren, VD på e-logistik.

Relaterade Artiklar