Mathem ingår nytt långsiktigt samarbete med Klarna: “Klarnas erbjudande är en central del av vår tillväxtresa”
Hem NYHETER Mathem ingår nytt samarbete med Klarna: “Klarnas erbjudande är en central del av vår tillväxtresa”

Mathem ingår nytt samarbete med Klarna: “Klarnas erbjudande är en central del av vår tillväxtresa”

Publicerat av: Redaktionen

Mathem kommer att nyttja Klarnas flexibla betalalternativ och användarvänliga kassalösning, men också helt nya funktioner som Klarna nu utvecklar för att optimera köpupplevelsen ytterligare för Mathems hundratusentals kunder.

 Nu står det klart att Mathem väljer att förlänga sitt samarbete ytterligare tre år med Klarna.

Efter 13 år tillsammans växlar nu Mathem upp för att möta de ständigt utvecklande behov kunder har på e-handlare idag, där säkra och smidiga betalningar är en nyckelfaktor. Samarbetet är en viktig del av Mathems tillväxtstrategi framåt.

Mathem ingår nytt långsiktigt samarbete med Klarna: “Klarnas erbjudande är en central del av vår tillväxtresa”Johan Lagercrantz, vd på Mathem: “Mathem drivs av innovation och vi jobbar hela tiden med att spetsa till vårt kunderbjudande. Därför är vi jätteglada över att utveckla och växa vårt samarbete med Klarna. De har idag en unik roll på marknaden och erbjuder så mycket mer än bara betalningar, samtidigt som vi vet att våra kunder föredrar att betala med Klarna och känner sig trygga med det. Den satsning Klarna gjort det senaste året på hållbara betalningar gör också att vi är en stolt partner och ser fram emot att växa tillsammans.”

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna: “Vi är jätteglada över att ha fått förtroendet att hjälpa Mathem med deras tillväxtresa med hjälp av våra tjänster. Varumärken idag, speciellt de som primärt fokuserar på e-handel, står inför stora möjligheter, men också utmaningar. Människor handlar mer och mer online för var dag som går, men i takt med det ökar också kraven på köpupplevelsen. Spelar man sina kort rätt har man nu ett utmärkt tillfälle att växa sin affär samtidigt som man erbjuder sina kunder en smidigare köpupplevelse som verkligen gynnar konsumenten. Det här har vi på Klarna lagt mycket fokus på under 2021, och vi är otroligt stolta över att Sveriges ledande matbutik på nätet valt att ställa sig bakom oss för att driva på en förändring i branschen som är bra för konsumenterna.”

Mathem kommer använda sig av Klarna Checkout, Sveriges mest använda kassalösning. Klarna Checkout innehåller samtliga Klarnas betalningsalternativ, prenumerationstjänst, sömlös kundidentifikation och anpassningsbar designlösning skräddarsydd för Mathem.

Klarna satsar stort på utveckling – smidigare försäljning av apoteksvaror

Klarna har under det senaste året lagt mycket kraft på sitt erbjudande till handlarna, där bolagsförvärv som Toplooks, Piggy, Hero, Apprl och Pricerunner är bra exempel. För att ta nästa steg genomförs nu ett stort arbete för att effektivisera kassan: en förbättrad lösning för återkommande kunder att spara sitt föredragna betalsätt, och funktioner för att lättare hantera köp från två olika handlare i samma kassa – till exempel vid försäljning av läkemedel.

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna: “Vi försöker ständigt anpassa oss efter våra handlares behov. Våra förändringar i kassan för enklare försäljning av apoteksvaror är ett bra exempel. Sedan juni är Kronans Apotek helt integrerade på Mathems plattform. Det innebär att kunden aldrig behöver lämna Mathem för att handla sina apoteksvaror. De behöver heller inte gå till kassan två gånger, vilket är fallet hos andra digitala lösningar. Allt sker sömlöst för både konsumenten, Kronans Apotek och Mathem och bidrar således till en smidigare köpupplevelse.”

Relaterade Artiklar