MAG samarbetar med FN:s klimat- och spelsatsning Playing For The Planet
Hem GAMING MAG samarbetar med FN:s klimat- och spelsatsning Playing For The Planet

MAG samarbetar med FN:s klimat- och spelsatsning Playing For The Planet

Publicerat av: Redaktionen

Under oktober lanserar MAG miljöfokuserade event för att uppmärksamma bevarandet av världens hav och korallrev genom FN:s klimat- och spelsatsning Playing For The Planet.

MAG Interactive meddelar idag att under oktober körs särskilda spelevent med havstema i sex av MAGs spel, med målet att hjälpa till att bevara världens hav och korallrev.

MAG har utvecklat eventen under årets Green Game Jam, en workshop där spelföretag utvecklar spelidéer som stödjer den globala miljöagendan. Denna workshop hålls av Playing For The Planet Alliance, ett initiativ under FN:s miljöprogram som samlar spelföretag världen över med det gemensamma målet att genom spelande förbättra världens klimat och miljö.

MAG samarbetar med FN:s klimat- och spelsatsning Playing For The PlanetMAG utvecklade dessa miljöevent utifrån den FN-ledda kampanjen Glowing Glowing Gone, som arbetar med att stävja det hot som korallreven – även kallade havens regnskog – står inför i och med klimatförändringarna. Korallrev är ett av de mest sårbara ekosystemen för klimatförändringar och dör till följd av värmeböljor i havet.

Särskilda havsevent och ett specialquiz lanseras i Wordzee, Ruzzle, Word Domination, WordBrain, WordBrain 2 och Nya Quizkampen.

I varje event uppmanas spelarna att via Glowing Glowing Gones hemsida antingen lägga till sitt namn i namninsamlingen för korallrevens bevarande och/eller att donera en valfri summa till projekt som arbetar med att skydda haven.

“Förra årets Green Game Jam inspirerade oss alla och i år var det givet att involvera merparten av våra livespel i detta initiativ. Vårt mål är att skapa engagerande innehåll för våra spelare och samtidigt sprida viktiga budskap; att de har makten att hjälpa till att bevara havens ekosystem,” säger Daniel Hasselberg, VD på MAG Interactive.

“Vi kunde inte vara gladare över att tillsammans med MAG för att öka medvetenheten och resurserna för planetens värdefulla korallrev. Reven ligger i frontlinjen för klimatförändringarna och det är många som inte känner till deras värde för mänskligheten. Spel kan vara transformerande i denna resa för att inspirera till lärande och handling,” säger Leticia Carvalho, huvudansvarig för området marin- och färskvatten på FN:s miljöprogram

MAGs event sammanfaller med lanseringen av rapporten, “Status of the Coral Reefs of the World: 2020”; en omfattande rapport om statusen för havens korallrev och den första i sitt slag på över ett decennium.

Relaterade Artiklar