Sverigeledaren RaceID skalar upp med AI-förvärv;
Hem GAMINGE-SPORT Sverigeledaren RaceID skalar upp med AI-förvärv;

Sverigeledaren RaceID skalar upp med AI-förvärv;

Publicerat av: Redaktionen

Redo att ta marknadsandelar i Sport-Tech-branschen globalt

Nu är det klart att Sport-Tech företaget RaceID köper den AI-styrda träningsappen Racefox.

En viktig utveckling av erbjudandet som ska göra RaceID till en naturlig del av varje loppdeltagares resa världen över. Genom förvärvet flyttar RaceID fram sin position på den globala träningsappmarknaden. En marknad som redan värderas till 4,4 miljarder dollar*.

Det svenska Sport-tech-bolaget RaceID har på kort tid blivit den ledande plattformen för motionslopp i Sverige. Idag hjälper bolaget arrangörer med lopp och event på fler än 40 marknader. Förutom att vara en naturlig hub för löpare, cyklister, skidåkare och triathleter ska RaceID nu även ta en ledande position inom AI-baserad träning och skjuta fram sin position på den globala träningsappmarknaden. En marknad som växer stadigt och idag beräknas vara värd över 4,4 miljarder dollar*.

Bland RaceID:s ägare märks bland andra den flerfaldiga vasaloppsvinnaren Daniel Tynell, flera techprofiler och ängelinvesteraren Henrik Westöö.

Sverigeledaren RaceID skalar upp med AI-förvärv;Trots pandemin har RaceID dubblat sin omsättning. Främst tack vare så kallade virtuella lopp. När restriktionerna nu successivt lättar världen över har det inneburit en enorm ökning i antalet anmälningar till lopp på plattformen.

Inom några år räknar RaceID med att plattformen kommer att omsätta över 600 Mkr och att företaget har en marknadsledande position i Europa. En utveckling som på sikt kan komma att möjliggöra en börsintroduktion.

Genom förvärvet av Racefox får RaceID nu tillgång banbrytande AI-styrd realtidscoaching. Tekniken kommer framförallt hjälpa användare att röra sig rätt och hitta optimal fysisk ansträngningsnivå. En anpassning av träningen som gör att användaren kan undvika skador.

”Intresset för lopp på alla nivåer ökar. Därför känns det särskilt bra att kunna hjälpa människor världen över att träna rätt och säkert för att nå sina mål. Med vår nya teknik kommer vi kunna vara en större del av varje deltagares personliga träningsresa och finnas vid deras sida från anmälan till målgång. Vi ser att AI-baserad träning är framtiden, därför är köpet en perfekt pusselbit för RaceID”, säger Erik Sjöbeck, VD på RaceID.

I och med förvärvet bedömer RaceID sina möjligheter att ta betydande marknadsandelar inom den växande branschen för Sport-Tech globalt som goda.

Relaterade Artiklar