Logitech G lanserar nu streamingutrustning för gamers och kreatörer
Hem GAMING Logitech G lanserar nu streamingutrustning för gamers och kreatörer

Logitech G lanserar nu streamingutrustning för gamers och kreatörer

Publicerat av: Redaktionen

 Logitech G, ett varumärke från Logitech och en ledande innovatör inom gamingteknik och tillbehör, lanserar tre nya produkter som omdefinierar spel- och streamingupplevelsen: två nya mikrofoner, Logitech G Yeti GX och  Logitech G Yeti Orb samt en ny led-lampa för ljussättning Logitech G Litra Beam LX.

Logitech G annonserar dessutom att Logitech G Litra

 Beam och Logitech G Compass Boom Arm kommer att rebrandas och märkas med Logitech G:s varumärke samt förpackning.

Nu mer än någonsin tidigare skapar gamers innehåll under spelets gång – och ljus och ljud är en förutsättning för att leverera högkvalitativt innehåll när kreatörer interagerar med sina communityn. Oavsett om det gäller en chatt på Discord, när de umgås med sina följare på Twitch eller skapar innehåll på YouTube.

– Design- och ingenjörsexperterna på Blue Microphone och Logitech G har tillsammans skapat två unika mikrofoner med RGB belysning som är skräddarsydda för gamers så att de kan engagera och dela upplevelser med sin publik, säger Vincent Borel, vice VD på Logitech G.

De tre nya produkterna nyttjar innovationer från Logitech G och kommer bland annat med LIGHTSYNC RGB-teknik, integrering i Logitech G:s G HUB-programvara och BlueVOICE!-stöd för de nya mikrofonerna.

Yeti GX bygger på den ikoniska Yeti-designen och är en spelmikrofon med dynamisk kapselteknik som ger förstklassig ljudkvalitet. För första gången någonsin använder Yeti GX även det klassiska scrollhjulet från Logitech Gs spelmöss, det ger användaren enhandskontroll över mikrofonförstärkningen. Yeti GX har också ett superkardioid upptagningsmönster, vilket innebär att den lyfter fram rösten samtidigt som rumsljud, tangentklick och andra bakgrundsljud blockeras.

Yeti GX Smart Audio Lock låser ljudinställningarna med ett enkelt tryck på rullshjulet. Det ger ett jämnt ljud vid användning, och förhindrar distraktioner från omgivningen med hjälp av automatisk förstärkningsjustering. Logitech G:s Blue VO!CE-teknik gör att kreatörer även kan anpassa ljudet och välja mellan en mängd olika filter, förbättra den grundläggande ljudsignalen från mikrofonen samt skapa personliga ljudeffekter.

Yeti GX är en USB plug-and-play-mikrofon med enkel installation och är kompatibel med Blue Compass-bomarmen, och även, inom kort, en uppdaterad Logitech G-version av Compass-armen.

Yeti Orb är en slimmad och användarvänlig USB-gamingmikrofon som levererar kvalitetsljud. Yeti Orb är framtagen för gamers som är nya inom streaming och är byggd med en anpassad kondensatorkapsel som ger en strömlinjeformad look för innehållsskapande. Den har en RGB-logotyp och statuslampa med justerbara ljuseffekter som kan användas före eller under streamingen.

Logitech G lanserar nu streamingutrustning för gamers och kreatörerTill skillnad från andra mikrofoner på marknaden är Yeti GX och Yeti Orb anpassade för dagens gamers och innehållsskapare och kan hantera maximal ljudupptagning. Det innebär att när ljudläget är högre, till exempel under intensiva strider i spelet, minimerar Yeti GX och Yeti Orb förvrängning med ett Blue VOCE-filter som är anpassade för röstljud och som kan skapa roliga effekter samt skydda mot klippning. Allt är tillgängligt via G HUB-appen.

Litra Beam LX är nästa generations ljussättning och består av en dubbelsidig

RGB-belysning med TrueSoft-teknik för att forma och rikta ljuset för att få fram den bästa bildsättningen.

Med hjälp av LIGHTSYNC RGB och Litra Beam LX:s 16 miljoner färgkombinationer kan användaren personanpassa sina färgteman och förvandla rummet till en virtuell ljusshow samt anpassa streamen utefter hur de känner just den dagen.

Logitech G:s TrueSoft-teknologi ger en filmisk färgåtergivning och har en avancerad ljusspridning som eliminerar skarpa skuggor. Med justerbar ljusstyrka färgtemperatur och med RGB-inställningar tillgängliga i G-Hub kan användare få fram allt från varmt stearinljus till ett kallt blått ljus (2700K – 6500K). R. Litra Beam LX är certifierat säker för streaming hela dagen och har klarat av de tuffaste UL-testerna.

När det blir tillgängligt, kommer Logitech G även att stödja alla LIGHTSYNC-aktiverade enheter med Windows Dynamic Lighting. Windows Dynamic Lighting är ett nytt RGB-ljusverktyg i Windows 11 som gör det möjligt för användare att koordinera effekterna mellan flera märken av RGB-aktiverade produkter, inklusive Logitech G. Den nya funktionen utökar de redan kraftfulla LIGHTSYNC-kontrollerna för enheter som Litra Beam LX och Logitech G-möss, tangentbord och headset för en integrerad spelupplevelse.

Design för en ljus framtid

Logitech arbetar för att skapa en mer rättvis och klimatpositiv värld genom att aktivt arbeta för att minska vår koldioxidpåverkan. Plastdelarna i dessa produkter innehåller certifierad återvunnen plast efter konsumtion för att ge ett andra liv åt uttjänt plast från gammal konsumentelektronik – minst 68 % för Yeti GX, minst 48 % för Litra Beam LX och minst 74 % för Yeti Orb.

Samtliga produkter i Creator Series är även certifierade koldioxidneutrala, vilket innebär att produktens koldioxidpåverkan har reducerats till noll med hjälp av investeringar i projekt för klimatkompensation och förpackningen kommer från FSC-certifierade skogar. För mer information om vårt hållbarhetsarbete, besök vår hemsida.

Priser och tillgänglighet

Yeti GX och Yeti Orb lanseras i svart medan Litra Beam LX lanseras i grafit.

Rekommenderat försäljningspris för Yeti GX är 1899 SEK, Yeti Orb 849 SEK och för Litra

Beam LX 1999 SEK. Samtliga produkter kommer finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare och på Logitechg.com. För mer information, besök vår hemsida, vår blogg eller kontakta oss på @LogitechG.

Logi PLAY Days

Den nya streamingutrustningen från Logitech G lanseras i tid för den sista dagen av #LOGIPLAYDAYS, som äger rum den 13-19 september 2023. Över hela Europa kommer Logi PLAY Days att fira innovation inom spelteknik genom att erbjuda exklusiva kampanjerbjudanden (upp till 40 % rabatt) på några av Logitech Gs bästsäljande produkter såsom headsets, spelmöss, G923 och den handhållna spelkonsollen G CLOUD.

Relaterade Artiklar