Logicenters etableras i Eskilstuna Logistikpark – Inleder storsatsningen med nyutveckling för DHL
Hem NYHETER Logicenters etableras i Eskilstuna Logistikpark – Inleder storsatsningen med nyutveckling för DHL

Logicenters etableras i Eskilstuna Logistikpark – Inleder storsatsningen med nyutveckling för DHL

Publicerat av: Redaktionen

Logicenters har framgångsrikt etablerats i majoriteten av Nordens logistiknav.

Logicenters etableras i Eskilstuna Logistikpark - Inleder storsatsningen med nyutveckling för DHL 2Nu tar fastighetsutvecklaren ett nytt viktigt steg genom en nyetablering i attraktiva Eskilstuna Logistikpark. Ett avtal är tecknat med DHL och nu påbörjas arbetet med att uppföra en fastighet på den 100 000 kvm stora marken.

Sedan start har Logicenters fokuserat på en stark närvaro i Nordens viktigaste knutpunkter. En strategi som gett goda resultat med hög efterfrågan på anläggningarna i topplägen. Nu utökar fastighetsutvecklaren sin portfölj genom en etablering i Eskilstuna Logistikpark. 100 000 kvm mark är köpt med möjlighet att uppföra byggnation på 60 000 kvm. Först ut i Logicenters satsning på tomten blir en modern logistikanläggning på 36 000 kvm för DHL.

– Vi tror verkligen på Eskilstuna Logistikpark och kommer att satsa på fler etableringar här. Området är attraktivt med en välutvecklad infrastruktur och ett strategiskt läge. En god relation med Eskilstuna Logistik och en snabb etableringsprocessen ger dessutom mersmak. Nu inleder vi med att uppföra en anläggning anpassad efter DHLs verksamhet och vi är redan i dialog om fler möjligheter i området, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på Logicenters.

Eskilstuna Logistikpark är 420 hektar stort och välplacerat i StockholmMälardalsregionen, 10 km utanför Eskilstuna. Inom 60 minuter nås 3,5 miljoner invånare och utöver flygplatsen som finns mitt i logistikparken har området nära till E20 och närliggande järnvägar.

– Vi är mycket positiva över att Logicenters och DHL har tecknat avtal om att uppföra en modern logistikanläggning här. DHL etablerar sin 3PL-verksamhet och skapar därmed både riktigt goda tillväxtmöjligheter för sin verksamhet samt bidrar med nya viktiga arbetstillfällen till Eskilstuna. Logicenters är snabbfotade och proaktiva vilket gör att vi redan nu ser fram emot ett utökat samarbete, säger David Hofmann, VD på Eskilstuna Logistik och Etablering.

Möjlighet till unik järnvägsanslutning På Logicenters nya mark finns stickspår från Svealandsbanan hela vägen fram till den planerade fastigheten.

Möjligheten finns därmed att i framtiden enkelt anpassa anläggningen och installera järnvägsanslutning direkt in till distributionscentralen som ska uppföras för DHLs räkning. – Vi är väldigt glada över att etablera oss i Eskilstuna som ligger strategiskt ur ett logistiskt perspektiv för hela Norden. Vi ser också mycket positivt på samarbetet med Logicenters och Eskilstuna Logistikpark. Logicenters är en flexibel partner som varit mycket lyhörda för våra behov, sager Anders Mars, Head of Business Development & Account Management på DHL Supply Chain Nordics. JLL har agerat rådgivare i transaktionen och uthyrningen.

Relaterade Artiklar