Västmanland storsatsar på e-sport med NorthSpawn
Hem GAMINGE-SPORT Västmanland storsatsar på e-sport med NorthSpawn

Västmanland storsatsar på e-sport med NorthSpawn

Publicerat av: Redaktionen

Den 1-4 november öppnar NorthSpawn, Västmanlands nya centrum för e-sport.

Västmanland storsatsar på e-sport med NorthSpawn 2Under tre dagar kommer gaming- och IT-intresserade att få träffas och utmana varandra under häftiga former. ”Det är självklart att regionen behöver bra och stora event för e-sport och programmering”, säger initiativtagare Niclas Sigholm. ”Det är framtiden.

NorthSpawn, Västmanlands nya gamingevent, är evenemanget som passar alla som är intresserade av spel, e-sport, IT och den senaste tekniken. NorthSpawn anordnas mellan den första till fjärde november 2018 och består bland annat av ett LAN med mer än 1000 platser, e-sportsturneringar med prispengar, ett stort interaktivt expo-område med häftiga IT-lösningar, och kluriga hackathons som utmanar och inspirerar.

Ambitionen med NorthSpawn är att skapa ett så uppskattat event att det blir årligt återkommande och en höjdpunkt för alla gamers. Samtidigt ska det skapa möten mellan näringslivet och en generation fylld med nya kompetenser. Förhoppningen är att detta ska leda till att uppfylla inte bara deltagarnas önskemål om en rolig festival utan också regionens ambitioner om att växa med nya yrken.

Bakom initiativet ligger en mängd aktörer som på olika sätt bidrar till att göra denna framtidssatsning möjlig. ”För att det här ska bli bra behövs många aktörer som samarbetar för regionens bästa”, säger Niclas Sigholm, VD på Sigholm och initiativtagare till NorthSpawn. ”Vi har dragit igång det här för att vi tror att det är bra inte bara för unga utan också för staden. Som företag är det viktigt för oss att jobba med att förbättra det samhälle vi verkar i.”

Relaterade Artiklar