Litium ska få fler kunder att hitta till Magnusson & Freij
Hem E-HANDEL Litium ska få fler kunder att hitta till Magnusson & Freij

Litium ska få fler kunder att hitta till Magnusson & Freij

Publicerat av: Redaktionen

Magnusson & Freij säljer förbrukningsmaterial till både privatpersoner och företag samt offentlig sektor.

Nu gör man en satsning på att snabbt växa på nätet med hjälp av Litium som är en av Nordens ledande plattformar för digital handel. 

Med en ny onlinebutik kommer fler kunna upptäcka och ta del av hela deras utbud.

Magnusson & Freij erbjuder ett brett sortiment av förbrukningsmaterial och utrustning för kontor, butik, städ, restaurang samt andra verksamheter. Framgången bygger på att alltid vara flexibla och tillgodose kundernas behov, oavsett storlek eller bransch. Nu satsar företaget på en ny onlinebutik med fokus på användarvänlighet och en mer effektiv köpprocess. Bland annat gör man det enklare för kunder att ta beslut genom att visa fler produktbilder och videoklipp.

”Litiums e-handelsplattform ger oss möjlighet att hantera innehåll på ett helt nytt sätt. Vi kan bland annat själva jobba direkt i Litium för att ge våra kunder en optimerad upplevelse”, säger Jenny Björsson, marknadsansvarig på Magnusson & Freij.

Litiums inbyggda funktioner för att hantera innehåll (CMS) och produktinformation (PIM) gör det enkelt att lägga till nya produkter och visa dem för kunderna på ett attraktivt sätt. Litium erbjuder även utökad sökbarhet som gör att kunderna kan snabbare hitta rätt produkt hos Magnusson & Freij.

Litium ska få fler kunder att hitta till Magnusson & Freij

Jenny Björsson, marknadsansvarig på Magnusson & Freij

Den tekniska implementeringen har gått smidigt tack vare att Litium kan integreras med befintliga system. Till exempel erbjuds företagskunder att fortsättningsvis betala mot faktura eftersom Litium använder sig av funktioner i det nuvarande ERP-systemet Jeeves. Privatpersoner får möjlighet att betala via Klarna utan att behöva registrera sig. Just nu pågår de sista testerna innan alla kunder börjar slussas över till den nya onlinebutiken.

”Tack vare Litium kan vi erbjuda en flexibel butikslösning för både stora och små kunder, på en och samma plattform. Det blir lika enkelt och smidigt att handla hos oss, oavsett om man är avtalskund eller en privatperson som gör ett enskilt inköp.” säger Jenny Björsson.

På Magnusson & Freij har engagemanget varit stort. Tillsammans med Litium har projektgruppen bland annat genomfört workshops med hela ledningen för att presentera plattformens möjligheter.

”Vi ser en enorm tillväxtpotential för vår försäljning när nu allt fler kommer att hitta till vår moderna onlinebutik. Hos oss är alla kunder välkomna, oavsett storlek,” säger Krister Pettersson, vd på Magnusson & Freij.

”För oss är samarbetet med Magnusson & Freij mycket värdefullt. Vi är glada över att kunna bidra med en e-handelslösning som gör det möjligt för fler kunder att ta del av deras spännande utbud och få en bättre upplevelse. Vi ser fram emot att se deras onlineförsäljning nå helt nya nivåer.” säger Patrik Settlin, vd på Litium.

Relaterade Artiklar