Hem E-HANDEL Lifvs startar upp hemleveranser med fokus på de som behöver dem allra mest.

Lifvs startar upp hemleveranser med fokus på de som behöver dem allra mest.

Publicerat av: Redaktionen

Lifvs har på kort tid öppnat upp fullsorterade livsmedelsbutiker från Skåne till Dalarna, på platser där de behövs som mest.

Lifvs startar upp hemleveranser med fokus på de som behöver dem allra mest. 2

Pressbild: Daniel Lundh och Bea Garcia

Det handlar om platser bortom städernas eller tätorternas service. Platser där den lokala butiken stängt sedan länge eller där det aldrig funnits någon.

Med tidens oväntade utveckling som motor och samhällets äldre och riskgrupper i åtanke utvecklar Lifvs nu sin service ytterligare och startar upp hemleveranser till de mest avlägsna hemmen, dit inga andra leveranser når.

Vi ser nu ett stort samhällsengagemang och flera härliga initiativ från affärer som kör ut varor till äldre och riskgrupper. En utmaning för de allra flesta butiker i Sverige är dock att de inte når fram till de som bor längst bort. Här kan Lifvs ta vid och bidra genom sitt redan etablerade engagemang i glesbygden och tack vare de samarbeten som etablerats ute i kommunerna och med lokala föreningar runtomkring butikerna.

Lifvs startar nu den nya tjänsten i bland annat Östra Frölunda och Holsljunga. Två platser där det inte tidigare var möjligt att handla mat online och där alla som inte själva kunnat ta sig till en butik varit helt beroende av vänner, familj eller kanske en granne för att få hem det som behövs. Lifvs i Grimsås levererade sina första hemleveranser redan förra veckan.

”Det är lätt att falla in i ett storstadsperspektiv och utgå från att allt går att e-handla hem till dörren. Men sanningen är en annan. Faktum är att väldigt många hushåll i Sverige inte har den möjligheten. Bland annat flera hem kring våra butiker i Holsljunga och Östra Frölunda”, säger Daniel Lundh, grundare och COO på Lifvs.

Sedan tidigare har Lifvs ett nära samarbete med företag och lokala föreningar kring de butiker som etablerats. Till exempel går en del av vinsten i varje butik tillbaka till det lokala föreningslivet. För att lösa hemleveranserna samarbetar nu Lifvs med ett flertal föreningar.

”Engagemanget har vi varit så stort att det är rörande. Ett exempel är från vår nyetablerade butik i Grimsås där vi redan kommit igång med hemleveranser. Här har den lokala idrottsföreningen, Grimsås IF, satt upp en telefonservice för alla som inte har en smartphone och därför inte kan ladda ner vår app. Om du är äldre eller i riskgruppen kan du ringa direkt till Ella eller Lars-Åke och så lägger de in beställningen i appen och ser till att leveransen går iväg. Ett svårslaget exempel på gemenskap i en orolig tid”, säger Bea Garcia, grundare och VD på Lifvs.

Nu jobbar Lifvs vidare med att erbjuda hemleverans från fler butiker. En service som påskyndats av den rådande situationen men som kommer finnas kvar långt efter att allt gått tillbaka till det normala igen.

Relaterade Artiklar