Kundräknare i realtid hjälper butiker att få kontroll
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Kundräknare i realtid hjälper butiker att få kontroll

Kundräknare i realtid hjälper butiker att få kontroll

Publicerat av: Redaktionen

Realtidsmätning gör det möjligt att begränsa antalet personer i en lokal och på så sätt hålla kundantalet i butiken på en säker nivå.

Kundräknare i realtid hjälper butiker att få kontroll

På skärmen framgår det tydligt hur många som får vistas i butiken samtidigt, och om det är tillåtet för kunden att passera eller om man behöver vänta för att få komma in.

– Nu kan butiksinnehavare och näringsidkare koncentrera sig på verksamheten medan det intelligenta AI-kamerasystemet sköter besöksräkningen och varnar om det är för många inne samtidigt, säger Tomas Welin, Vindico Security.

Kundräknare hjälper butiker att följa pandemilagen genom att räkna antal personer som kommer in och som lämnar butiken i realtid. Information kan tydligt visas på skärmar genom exempelvis grönt ljus när det är godkänt att gå in i butiken och rött ljus när det är fullt.

– Vi ser ett stort behov av att enkelt kunna kontrollera hur många personer som befinner sig i en lokal – vi har sett diverse olika kreativa lösningar på marknaden där butiksinnehavare har krav på att kunden plockar en varukorg eller tar en boll vid inpassering som sedan lämnas tillbaka vid utpassering. Det är kul att se att det finns så många alternativ – dessvärre så är det svårt att hålla ovan lösningar hållbara både i räknande och hygien. Med kundräknaren så eliminerar butiksinnehavaren både felräkning, insmitande kunder och momentet att desinficera de korgar eller bollar som används, säger Tomas.

Sammanfattning – kundräknare

  • Enkel installation.
  • Fullständig anonymitet.
  • Systemet är lokalt installerad och inget abonnemang krävs.
  • Utbyggnadsbart.
  • Fungerar även med flera entréer.
  • Möjlighet att veta exakt hur många som befinner sig i butiken.
  • Uppfyller reglerna för social distansiering.
  • Lokalt installerad – inget abonnemang.

Relaterade Artiklar