Kleberg ny styrelseordförande för Matsmart
Hem NYHETER Kleberg ny styrelseordförande för Matsmart

Kleberg ny styrelseordförande för Matsmart

Publicerat av: Redaktionen

Johan Kleberg är Matsmarts nya styrelseordförande.

Kleberg ny styrelseordförande för Matsmart 1

Johan Kleberg, ny styrelseordförande för Matsmart.

Adlibris vd tar med sig stora erfarenheter från e-handel in i styrelserummet.
– Jag är glad och stolt över att Johan blir vår nya styrelseordförande. Hans kunskaper blir oerhört värdefulla för oss, säger Matsmarts vd Karl Andersson.

Efter 15 år på MTG och senare TV4, där Johan Kleberg bland annat var vd för TV4 Sport och CMore samt innehållsdirektör på TV4, tillträdde han som vd på Adlibris för knappt fyra år sedan.

– På Matsmart hoppas jag bidra med mina e-handelserfarenheter och lärdomar från en större aktör. Jag har också idéer om e-handel generellt och inte minst den oerhört spännande utvecklingen när det gäller mat på nätet, säger Johan Kleberg.

Han har följt Matsmart på nära håll och imponeras av det företaget har uppnått.

– Matsmart är inte bara en e-handel i absolut framkant utan även grymt duktigt på att kommunicera två viktiga saker samtidigt; det låga priset i kombination med att kunderna räddar mat och minskar matsvinnet, säger Johan Kleberg som lyfter fram två saker som han tar med sig från Adlibris:

– Dels hur vi fokuserat på att göra det så enkelt som det bara är möjligt för kunden och dels gällande automatisering av flöden för att kunna hantera stora volymer effektivt. Stora e-handelsföretag är ju i mångt och mycket IT- och logistikföretag.

Matsmarts vd Karl Andersson:

– Johans kunskaper från e-handel blir ovärderliga för oss. Dels i vårt arbete att optimera affären och dels i fråga om framtida strategier, säger han.

Johan Kleberg efterträder David Frykman, chief investment officer på Norrsken, som styrelseordförande.

– Jag har i princip varit med sedan starten och det har varit en helt fantastisk resa. Att arbeta med personerna bakom Matsmart har varit väldigt givande och jag kommer att fortsätta följa Matsmart på nära håll, säger David Frykman som har kvar sitt ägarskap i bolaget.

Karl Andersson:

– Davids betydelse för Matsmart kan inte nog poängteras. David var, tillsammans med Robert Ahldin, de första investerarna i Matsmart och hans kunskaper inom e-handel har varit oerhört viktiga för vår tillväxt. Dessutom har David varit ett fantastiskt stöd för bolaget och det är en relation som vi kommer värna om även framöver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>