Klarnas Smoooth-koncept skapar ny shoppingupplevelse – nya varumärket inspirerat av mode och lifestyle
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Klarnas Smoooth-koncept skapar ny shoppingupplevelse – nya varumärket inspirerat av mode och lifestyle

Klarnas Smoooth-koncept skapar ny shoppingupplevelse – nya varumärket inspirerat av mode och lifestyle

Publicerat av: Redaktionen

Förra året lanserade Klarna begreppet Smoooth genom en rad hyllade och uppmärksammade reklamfilmer.

Klarnas Smoooth-koncept skapar ny shoppingupplevelse - nya varumärket inspirerat av mode och lifestyle 2Filmerna visade precis hur smidiga betalningar borde vara. Nu tar företaget Smoooth till nästa nivå genom att integrera det i allt man gör. Varenda liten beståndsdel av Klarna blir snyggare, smartare och mer intuitiv. Det innebär alltså inte bara en ny logga och grafisk profil utan en total förändring av bolagets tjänster från en rationell betalningsmetod till en emotionell shoppingupplevelse.

Glass som smälter på varma bilhuvar, nyschamponerade långhåriga hundar och pennor som trycks in i enorma geletårtor. Det är tydligt att Klarna inte vill vara som vilken bank som helst, utan något nytt och annorlunda.

– Vi skiftar från att vara en traditionell betalningsleverantör till att bli ett starkare konsumentvarumärke. Vår nya identitet är mer modern och visar tydligt vårt fokus på konsumentupplevelse, innovation och smidighet inom betalningar. Det är dags för en ny typ av bank, säger Sebastian Siemiatkowski, CEO på Klarna.

Förändringen gäller inte bara Klarnas grafiska identitet utan i lika hög grad upplevelsen man får när man handlar. Smoooth-konceptet kommer vara lika tydligt när man ser en reklamfilm som när man trycker på en knapp för att betala i Klarnas app. Varje kontaktyta mot Klarna är unikt designad och blir smartare och mer intuitiv. Resultatet blir en bättre shoppingupplevelse för konsumenter, men också förbättrad tillväxt, konvertering och kundlojaliteten för alla Klarnas e-handlare.

Det finns tre intuitiva sätt att handla med Klarna

  • Betala direkt. – Betala direkt i kassan. Inga kreditkortsnummer eller lösenord att komma ihåg.
  • Betala sen. – Få först, betala senare. Få din beställning först och bestäm om du vill behålla eller inte innan du betalar.
  • Dela upp. – Få alla dina betalningar på en faktura och välj själv hur mycket du vill betala varje månad.

Från och med idag har Klarna uppdaterat alla kontaktytor och kassor som kan uppdateras automatiskt. Under de närmaste månaderna kommer Smoooth att rullas ut till övriga e-handlare.

Klarnas nya logga, ikoner och andra grafiska element finns tillgängliga här . Klarnas nya hemsida nås via denna länk .

Relaterade Artiklar