Kinda Brave blir första spelbolaget med HBTQI-certifiering
Hem GAMING Kinda Brave från Uppsala blir första spelbolaget med HBTQI-certifiering

Kinda Brave från Uppsala blir första spelbolaget med HBTQI-certifiering

Publicerat av: Redaktionen

Uppsalabolaget Kinda brave publishing har en affärsmodell som går ut på att samla flera mindre spelutvecklare under samma tak.

Breakit besökte startupen tidigare i år, i samband med lanseringen. Redan från start hade bolaget det uttalade målet att sätta hållbarheten i fokus.

Drygt ett halvår senare meddelar Kinda brave att de som första spelbolag har blivit HBTQI-certifierade av RFSL. Anställda och ledare inom både Kinda brave och deras spelutvecklare genomgick utbildningen från organisationen.

”Vi vill dra vårt strå till stacken för att göra spelindustrin till ett attraktivt karriäralternativ, för alla. Under det senaste halvåret har utbildningen hjälpt oss att ta ett mer heltäckande grepp kring mångfald och inkludering”, säger Björn Rudolfsson, vd på Kinda brave.

Han fortsätter:

“Bland annat har vi anställt en diversity manager som arbetar dedikerat med dessa frågor för hela Kinda Brave-gruppen. Vi har implementerat en anonym rekryteringsprocess för att förhindra partiskhet i de inledande urvalen. Men det handlar också om att säkerställa att kunskap upprätthålls på en hög nivå genom hela organisationen.”

Enligt Björn Rudolfsson arbetar spelgruppen också med att vara så hållbara och inkluderande som möjligt, vilket ska utgöra en styrka i deras affärsmodell. Exempelvis genom att arbeta med utvecklare som är certifierade i att att göra spel mer lättillgängliga för spelare med funktionsvariationer.

”Vi är inte ensamma om att se tidiga satsningar inom dessa områden som positiv affärsutveckling. Det har gjort att vi kan attrahera och behålla talang, något som i sin tur ger oss bättre chanser till att skapa ännu bättre och mer framgångsrika spel”, säger han.

Kinda Brave blir första spelbolaget med HBTQI-certifiering

Kinda Brave-gruppen

RFSL är riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och

intersexpersoners rättigheter. Den ideella organisationen samlar cirka 7000 medlemmar i 30 avdelningar runtom i Sverige.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar