Hem NYHETER Julas CIO ny affärsutvecklingschef på Icore

Julas CIO ny affärsutvecklingschef på Icore

Publicerat av: Redaktionen

Henrik Ljungdahl, tidigare CIO på Jula, börjar nu i den nya rollen som affärsutvecklingschef på Icore Solutions, med ansvar för strategisk affärsplanering och produktutveckling.

Julas CIO ny affärsutvecklingschef på Icore 2

Henrik Ljungdahl, ny affärsutvecklingschef på Icore.

– Detta är en ny roll på Icore som är rätt i tiden, marknaden är digitalt mogen och integrationsteknologi spås en rejäl tillväxt kommande år. Strategisk integration blir viktigare för våra kunder och därmed också för Icores långsiktiga tillväxt, säger Mikael Boquist, vd på Icore.

Henrik Ljungdahl kommer att hjälpa Icores befintliga och potentiella kunder nyttja innovativ integrationsteknologi för att arbeta smartare och effektivare, och på så sätt hitta nya affärsmodeller.

– Jag hoppas tillföra en mer affärsmässig profil på Icores integrationsplattform och lyfta diskussionen om integration och ett fungerande teknologiskt ekosystem till högre positioner än bara IT-avdelningen.

– Med rätt hjälp till CIO:er och IT-chefer kan de bättre kommunicera företagets behov till ledningen, säger Henrik Ljungdahl, ny affärsutvecklingschef på Icore.

Som tidigare CIO på detaljhandelskoncernen Jula har Henrik god förståelse för hur IT kan stödja företags grundläggande affär och de integrationsbehov ledningar har, inte minst inom detaljhandel där Icore planerar för kraftig tillväxt.

– Henrik är en driven affärsutvecklare som vi också delar värderingar med. Just detaljhandel är ett område under stor press och förändring, Henrik bidrar med ovärderlig erfarenhet och insikt som kommer göra att Icore bättre kan hjälpa befintliga och potentiella kunder, säger Mikael Boquist.

– Jag har haft nöjet att arbeta med Icore i flera år, då i rollen som beställare. Det är ett spännande bolag med en stark framtid. Integration är allt viktigare för företag idag, som behöver bli mer datadrivna, säger Henrik Ljungdahl.

Relaterade Artiklar