Hem E-HANDEL E-handlaren Care of Carl till Logicenters i Borås

E-handlaren Care of Carl till Logicenters i Borås

Publicerat av: Redaktionen

Den onlinebaserade herrklädesbutiken Care of Carl har nu signerat ett hyreskontrakt med Logicenters.

E-handlaren Care of Carl till Logicenters i Borås 3Flytten sker till Logicenters anläggning i Viared, strax utanför Borås, i oktober 2020. Care of Carl kommer att hyra cirka 12 000 m2, vilket är motsvarar hälften av anläggningens yta. Det innebär att resterande area av fastigheten står tillgänglig för ytterligare hyresgäster med möjlig inflyttning under hösten 2020.

Boråsföretaget Care of Carl blir ny hyresgäst i Logicenters fastighet i Viared. Inflyttning i den moderna fastigheten som är byggd 2012 är planerad till oktober 2020. Byggnaden har tekniska specifikationer som är optimerade för modern logistikverksamhet och kommer att anpassas ytterligare efter den nya hyresgästens önskemål. Av den nästan 24 000 m² stora fastigheten hyr Care of Carl ungefär 12 000 m². Halva fastighetens yta står därmed till förfogande för ytterligare hyresgäster.

”Det känns väldigt roligt att få välkomna Care of Carl till deras nya logistikfastighet i Viared. De kommer att flytta in i en modern anläggning som har alla de specifikationer som krävs för att bedriva effektiv logistik. Dessutom är fastigheten belägen på en av Sveriges mest optimala platser för logistik. Care of Carl är en spännande aktör inom den kraftigt växande ehandeln och vi hoppas att de kommer att stortrivas i sin nya fastighet”, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Fastigheten är belägen med ett bra skyltläge längs med riksväg 40 och områdets närhet till både Göteborg och Jönköping gör att området rankas som Sveriges främsta område för logistik. Närheten till Landvetters flygplats bidrar även till att det är ett mycket attraktivt läge för logistik.

”Vi ser verkligen fram emot att flytta in i vår nya logistik- och kontorsfastighet till hösten. Den ytterligare lagerytan kommer att stödja vår fortsatta expansion men gör också att vi får utrymme att effektivisera interna processer. Att vi kan ha kvar lagret i Borås, som både strategiskt läge och bolagets hemort, såg vi som ett krav och vi är mycket glada för att det gick att uppfylla på det här sättet. Vi ser fram emot det kommande samarbetet med Logicenters som är en stor aktör inom logistikfastigheter, dessutom med stark förankring i Borås-regionen och med bra förståelse för snabbväxande bolag”, avslutar Henning Källqvist, VD och grundare Care of Carl.

Rådgivare som bistått parterna i denna förhandling var Savills.

”Fantastiskt roligt att affären med Care of Carl är i hamn. Vi är glada över att ha bidragit till denna fina lösning för båda parter”, säger Rikard Lindkvist, ansvarig för Savills logistikteam i Sverige.

Relaterade Artiklar