Hem NYHETER Jula Holding blir delägare i svenskt miljöteknikbolag

Jula Holding blir delägare i svenskt miljöteknikbolag

Publicerat av: Redaktionen

Jula Holding fortsätter investera i hållbara lösningar. Nu blir koncernen delägare i det svenska bolaget Biosorbe.

Jula Holding blir delägare i svenskt miljöteknikbolag 3– På Jula tar vi ett helhetsgrepp kring hållbarhet utifrån ett långsiktigt perspektiv. Vi är ett familjeföretag som vill ta ett aktivt ansvar genom att skapa nya möjligheter till en bättre framtid för kommande generationer. Ett led i detta är att investera i miljöteknikbolag som Biosorbe, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.

Biosorbe har tillsammans med KTH utvecklat det patentsökta biomaterialet GreenAll™ som är ett cellulosabaserat material som används för effektiv rengöring av vatten, mark eller luft som förorenats av olja och andra kolväten. Det unika materialet är ett mycket miljövänligare sätt att rena kontaminerade miljöer jämfört med traditionella metoder som är baserade på plast och olja. GreenAll™ kan dessutom återanvändas eller brytas ned till ofarligt material. Produkten tillverkas i Sunne, Värmland, och levereras i dagsläget till en handfull kunder.

– Investeringen går i linje med vår ambition att satsa på bolag med en tydlig hållbarhetsprofil. Vi vill minska vårt klimatavtryck och tror på företag med fokus på lönsamma, hållbara möjligheter. Biosorbe är ett innovativt bolag med stor kompetens som vill hitta nya klimatsmarta lösningar och det vill vi stötta. Som delägare i företaget kommer vi dessutom att kunna erbjuda produkten i våra varuhus, säger Magnus Sigurd, Business Development Director.

Relaterade Artiklar