Hem NYHETER Synoptik öppnar ny butik i Fältöversten på Östermalm och startar lokal glasögoninsamling till Optiker Utan Gränser

Synoptik öppnar ny butik i Fältöversten på Östermalm och startar lokal glasögoninsamling till Optiker Utan Gränser

Publicerat av: Redaktionen

I samband med att Synoptik idag öppnar sin 142:a butik i Fältöversten på Östermalm i Stockholm invigs även en lokal glasögoninsamlning till optikkedjans biståndsorganisation, Optiker Utan Gränser.

Synoptik öppnar ny butik i Fältöversten på Östermalm och startar lokal glasögoninsamling till Optiker Utan Gränser 3Årligen åker optiker och assistenter från Synoptik till olika platser i världen för att hjälpa tusentals barn och vuxna att få bättre ögonhälsa genom bland annat synundersökningar och anpassade glasögon. Nu ber Optiker Utan Gränser om hjälp från Östermalmsborna för att kunna samla in så många begagnade glasögon som möjligt inför nästa hjälpresa.

Optiker Utan Gränser är en hjälporganisation startad av Synoptik som genomför årliga biståndsresor till olika låginkomstländer runt om i världen. Enligt Stora Synundersökningen* har sju av tio glasögonbärare minst ett par glasögon hemma som de inte längre använder. Uppskattningsvis ligger nio miljoner överblivna glasögon och samlar damm i folks byrålådor runt om i Sverige.

– För mig handlar Optiker Utan Gränser om att ge med hjärtat. Varje par glasögon som vi får in kan göra stor skillnad och den typen av hållbart tänkande tycker jag om. Så, kom in med era glasögon som ni ändå inte använder! De kan förändra någon annans liv som inte har samma möjligheter till synhjälpmedel som här i Sverige, säger Sofia Wickman, butikschef på Synoptik i Fältöversten.

Synoptik har under lång tid försökt hitta en lokal på Östermalm. Med den nya butiken, som blir bolagets 142:a, fortsätter Synoptik att växa.

– Att vi öppnar en ny butik i augusti 2020 är ett starkt bevis på att vårt erbjudande med kvalitetsoptik till bra priser klarar det mesta. Vi välkomnar nu butiken i Fältöversten och kan konstatera att vi nu har en ännu bättre geografisk spridning av butiker i centrala Stockholm, säger Roland Olsson, vd för Synoptik.

Relaterade Artiklar