Jabra lanserar sina två mest avancerade trådlösa premiumhörlurar hittills
Hem PRODUKTNYHETER Jabra lanserar nu sina två mest avancerade trådlösa premiumhörlurar hittills

Jabra lanserar nu sina två mest avancerade trådlösa premiumhörlurar hittills

Publicerat av: Redaktionen

Jabra, ledande inom personligt ljud och hybridlösningar för arbete, lanserar idag två nya hörlurar i premiumsegmentet.

Jabras Elite-sortiment utökas med Jabra Elite 8 Active, testade för att vara världens mest robusta öronsnäckor* och Elite 10, Jabras mest avancerade öronsnäckor för arbets- och privatliv med Dolby Atmos-upplevelse genom Dolby Head Tracking.

Jabras nya tillskott i Active-serien, Elite 8 Active, kommer att sätta en ny standard för hållbarhet och passform. Byggda för mycket mer än bara löpning eller sport, är de utformade för att vara tillräckligt hållbara för användare oavsett vad de väljer att göra.

Elite 8 Active klarar alla tester som krävs enligt den amerikanska militärstandarden för robust elektronik (810H). Det innefattar allt från luftfuktighet och höga temperaturer till regn och hög höjd. De är helt vattentäta när de är nedsänkta i vatten ner till 1,5 meters djup. Dess IP68-klassning innebär att de är helt damm- och vattentäta, medan laddningsfodralet är IP54-klassat för att vara damm- och stänksäkert. Dessutom har Elite 8 Active testats med Highly Accelerated Corrosion Testing (HACT). Detta innebär att öronsnäckorna måste klara elva fullständiga testcykler, inklusive två timmar i 40 °C med 93 procent luftfuktighet, ett 15 minuter långt stänktest i saltvatten och ett 15 minuter långt värmetorktest i 40 °C, för att bevisa sina korrosionsskyddande egenskaper. Allt detta samtidigt som de sitter säkert i örat med det förbättrade greppet från Jabra ShakeGrip-tekniken.

Jabra lanserar sina två mest avancerade trådlösa premiumhörlurar hittills

Jabra Elite 8 Active-hörlurarna har även Dolby Audio som ger ett klart ljud för en längre och bekvämare lyssningsupplevelse. Adaptive Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) optimerar automatiskt ANC-prestandan efter den miljö användaren befinner sig i. Vindneutraliserande HearThrough-teknik dämpar även vindstörningar utan att blockera trafiken, vilket garanterar säkerhet utan att kompromissa med ett stadigt ljud.

Med 6-mikrofonsamtalteknik och vindbrusskyddande nät, stabil smartwatch-anslutning**, Google Assistant, Fast Pair, Swift Pair och Spotify Tap, batteritid på upp till 8 timmar (32 timmar med ett fodral) är dessa öronsnäckor lika bra för jobbet som för träningen.

Förbättra din Dolby Atmos-lyssningsupplevelse

Jabras nya Elite 10 utlovar den bästa kombinationen av komfort och ljud för samtal var som helst, både på jobbet och privat. Dessa true wireless-hörlurar, som är optimerade för att njuta av innehåll i Dolby Atmos, är uppslukande och Jabras första öronsnäckor med stöd för Dolby Head Tracking. Dolby Head Tracking engagerar lyssnarna på ett helt nytt sätt genom att hålla dem i mitten av ljudbilden när de rör på huvudet, vilket ger en mer naturlig ljudupplevelse för all favoritunderhållning, inklusive både Dolby Atmos och stereoinnehåll. När det är möjligt kan kombinationen av Dolby Head Tracking och Dolby Atmos-innehåll ytterligare förhöja ljudet med otroliga detaljer och klarhet för den ultimata Dolby Atmos-lyssningsupplevelsen.

Elite 10 eliminerar också omgivande buller med Jabra Advanced Active Noise Cancellation. Denna extremt kraftfulla ANC anpassar sig automatiskt efter vad som finns runt omkring användaren. Detta uppnås genom infraljudsvågor som mäter hörselgången och algoritmer som känner av bullerläckage och vindförhållanden. Som ett resultat växlar öronsnäckorna automatiskt till den högsta ANC-förstärkningen i bullrigare miljöer och minskar förstärkningen på tysta platser.

Elite 10 är utformade med lärdomar från Elite 7 Pro för passform och Elite 85t för komfort hela dagen, och är de första i Jabras sortiment av true wireless-hörlurar som erbjuder Jabra ComfortFit-teknik för den mest naturliga, luftiga passformen. Den halvöppna designen leder även till mindre ocklusion för att lindra trycket mot örat, vilket gör att användarna kan gå och prata bekvämt. Varje yta som örat vidrör är tillverkad av mjukt silikon för en åtsittande passform som samtidigt är bekväm i örat under användning hela dagen. Öronsnäckorna är även utformade för att passa fler öronformer och storlekar än någonsin tidigare.

Elite 10 är komplett med 6-mikrofonsamtalsteknik för kristallklara samtal, 6 timmars batteritid (27 timmar med fodral), inklusive en fickvänlig hållare optimerad för trådlös laddning, Bluetooth Multipoint-anslutning, handsfree röstassistans och enkel parkoppling.

– Jabra har varit framgångsrikt genom att identifiera användarnas behov och sedan tillämpa vår unika ljudteknik för att tillgodose dessa behov. För Elite 10 fokuserade vi på komfort och samtals- och musikprestanda för att tillgodose behovet av användning hela dagen, från musik till möten. Med Elite 8 Active tillgodoser vi användarnas behov av att kunna använda sina öronsnäckor var de än befinner sig, från arbete till träning, säger Calum MacDougall, SVP på Jabra.

– Dolbys innovationer har omdefinierat hur underhållning skapas och upplevs för konsumenter över hela världen. Vi delar Jabras passion och ambition för kvalitet, och kombinationen av den nya hero Elite-serien tillsammans med Dolbys senaste ljudinnovationer som Dolby Head Tracking och Dolby Audio är en perfekt matchning, säger Javier Foncillas, VP Commercial Partnerships & Global Sales på Dolby Laboratories.

Färgerna Caramel och Cocoa kommer först att finnas tillgängliga på Jabra.com i Nordamerika i 45 dagar och i hela Europa, inklusive www.Jabra.se i 60 dagar. Dessa kommer sedan att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare.

Priser:

Elite 8 Active: 2 499 SEK

Elite 10: 2 999 SEK

Viktiga egenskaper hos Elite 8 Active:
 • IP68-klassade dammtäta, vattentäta, svettäta och 1 m falltåliga öronsnäckor, och ett IP54-klassat damm- och stänksäkert fodral
 • Kristallklart ljud och extra dimensionalitet med Dolby Audio
 • Jabra ShakeGrip-teknik för säker passform i en vingfri, elegant design
 • Adaptiv Hybrid ANC filtrerar automatiskt bort bakgrundsljud
 • Vindneutraliserande HearThrough för inomhus- och utomhusaktiviteter
 • 6-mikrofonsamtalsteknik och vindbrusskyddande mesh
 • 6 mm högtalare
 • Upp till 8 timmars batteritid och upp till 32 timmar med fodral (ANC på)
 • Stabil anslutning till smartklocka**
 • Google Assistant, Fast Pair, Swift Pair och Spotify Tap-uppspelning
 • Bluetooth Multipoint-anslutning
 • Redo att stödja Bluetooth Low Energy (LE) & LC3, LC3plus codec med framtida firmware-uppdatering
Viktiga egenskaper hos Elite 10:
 • Optimerad för Dolby Atmos med Dolby Head Tracking, som möjliggör en mer uppslukande Dolby Atmos-upplevelse
 • Jabra ComfortFit-teknik för en naturlig, luftig passform och mindre ocklusion med halvöppen design för att minska trycket i öronen
 • 6-mikrofonsamtalteknik och avancerade algoritmer för bättre samtalsklarhet i alla miljöer
 • Jabra Advanced ANCTM som blockerar 2x mer buller än Jabras standard ANC
 • HearThrough-teknik med reducering av vindbrus
 • 6 timmars batteritid (27 timmar med fodral) med ANC på, inklusive fickvänlig hållare optimerad för trådlös laddning
 • IP57-klassning
 • Bluetooth Multipoint-anslutning
 • Handsfree röstassistent, snabb parkoppling, Spotify Tap-uppspelning
 • Redo att stödja Bluetooth Low Energy (LE) & LC3, LC3plus codec med framtida firmware-uppdatering

 

*Jabra.com/claims

**Kompatibel med smartklockor som stöder Bluetooth-profilerna HFP, A2DP och AVRCP

Relaterade Artiklar