Hem NYHETER IT-Total i svensk högteknologisk sammanslagning – rustar för framtidens IT

IT-Total i svensk högteknologisk sammanslagning – rustar för framtidens IT

Publicerat av: Redaktionen

IT-Total och Devinix går samman.

IT-Total i svensk högteknologisk sammanslagning – rustar för framtidens IT 2

IT-Total och Devinix går samman

Tillsammans med det nyligen genomförda förvärvet av EnvokeIT blir det nya IT-Total en IT-partner med stor kapacitet att erbjuda marknaden det bästa av två världar.

– Det blir en storvinst för våra kunder och en möjlighet för IT-Total att hantera ännu större och tekniskt mer komplicerade uppdrag. Tillsammans blir vi cirka 140 medarbetare, säger Christer Alm, tf vd på IT-Total.

De svenska IT-infrastrukturbolagen IT-Total och Devinix tror båda starkt på en lokal närvaro i alla steg som ett sätt att möta kundernas behov och förväntningar.

Mårten Göthberg, vd på Devinix:
– Säkerheten och flexibiliteten i vår digitala leverans samt närheten till våra kunder har varit tongivande för Devinix sedan starten, och starkt bidragit till vår och våra kunders framgång. Det känns som ett naturligt nästa steg att växa oss ännu starkare genom samgåendet. Vi har dessutom följts åt genom åren då IT-Total med sin kompetens var en väldigt viktig partner i utvecklandet av vår plattform när vi startade.

”Redo för större helhetsansvar hos kunderna”
IT-Total gick samman med konsultbolaget EnvokeIT så sent som i somras.
– I och med de två sammanslagningarna positionerar vi oss nu på marknaden. Vi är redo att ta betydligt större uppdrag och en större helhet hos våra kunder, men med fortsatt fokus på kundnärhet och flexibilitet, säger Christer Alm, tf vd på IT-Total.

Gemensamma nya erbjudanden
Tillsammans kan Devinix och IT-Total ytterligare höja nivån på sina tjänster. Kombinationen mellan företagens samlade expertis ger en bättre och större tjänstekatalog inom IT-infrastruktur, molnlösningar, digital arbetsplats, cybersäkerhet och specialistkonsulter. Den samlade teknikbasen och plattformen skapar en stark svensk leverantör för såväl publika, offentliga som privata uppdrag.

– Det är egentligen ”business as usual” för våra respektive kunder som förstås får en ännu bättre service och ett bredare utbud av lösningar, alla med fokus på säkerhet och tillgänglighet, säger Christer Alm.

Devinix grundare blir ny delägare
Boney Ahluwalia, grundare och ägare av Devinix, går nu in som delägare i IT-Total.
– Det här har känts helt rätt ända sedan vi började prata om ett möjligt samgående. Vår samlade kompetens med IT-Total och EnvokeIT ger våra kunder ett bredare utbud, men också en spets som få kan matcha i svensk regi.

Relaterade Artiklar