Innovation för smidigare användande med Samsung One UI
Hem NYHETER Innovation för smidigare användande med Samsung One UI

Innovation för smidigare användande med Samsung One UI

Publicerat av: Redaktionen

Det var länge sedan vi såg på en smartphone som något vi enbart använder till samtal och sms.

Innovation för smidigare användande med Samsung One UI 3Idag är det en självklarhet att det ska finnas en bra kamera i din smartphone, det är en självklarhet att det ska finnas appar för din underhållning och det är lika självklart att du ska kunna göra praktiska saker med den så som att se över din ekonomi och betala räkningar.

En smartphone är idag inte bara en smartphone, utan det är snarare en kompanjon som vi har med oss för alla tillfällen i livet.

Föga förvånande sätter detta ökade krav för vad en smartphone ska kunna göra men också hur bekväm den ska vara att använda. Och det gäller inte bara att vara kreativ med telefonens utseende och funktioner för att den ska vara användarvänlig, utan det gäller också att se över gränssnittet. Hur kan vi göra det så naturligt och enkelt som möjligt för alla att använda sina smartphones?

Samsung jobbar konstant med att komma på nya innovativa idéer och meningsfull teknik till våra användare. För att underlätta våra användares allt mer innehållsrika vardagar har vi tagit fram ett helt nytt gränssnitt till vår Galaxy serie. Samsung One UI:s fokus ligger just på enkelhet och flexibilitet och är utvecklad för att interaktionen med din smartphone ska vara så naturlig som möjligt. Störningsmomenten är minimerade och gränssnittet har gjorts så minimalistiskt som möjligt. Tanken är att det du ser på din smartphone ska anpassas till hur du faktiskt använder den. Du ska inte behöva leta efter dina mest använda funktioner och appar, utan de ska finnas där för dig.

Så fungerar One UI

Innovation för smidigare användande med Samsung One UI 4Om du exempelvis ska ringa ett samtal och slår in telefonnumret på knappsatsen så försvinner andra menyval som inte har något med telefonnumret att göra. Istället dyker nya val upp som att skapa en ny kontakt eller att starta ett videosamtal. Det som inte är relevant i situationen sållas helt enkelt bort så att du slipper distraheras av det.

Det här nya gränssnittet är också anpassat till de stora skärmarna som blivit synonymt med nyare smartphones. För att göra det lättare att använda stora smartphones med en hand delar One UI displayen på hälften. På den övre delen av skärmen ser du innehåll som bild och text medan den nedre delen används för att interagera med telefonen. Så alla kommandon kommer att finnas inom räckhåll – även med en hand.

När det kommer till skärmen har vi också valt att lägga till ett flertal önskade funktioner. Vi använder idag vår smartphone överallt, när vi sitter vid frukostbordet, på lunchen och när vi ligger i sängen. Med tanke på hur mycket vi använder och tittar på den är det också viktigt att den inte är ansträngande för våra ögon, speciellt när det är mörkt. Därför finns det i Samsung One UI också ett anpassningsbart Night Mode där du kan justera skärmens färgton, ljusstyrka och kontrast. Tanken är att du ska kunna använda din telefon utan att behöva kisa mot skärmen, oavsett när du använder den på dygnet.

Smartphonen är nästintill alltid med oss och den är här för att stanna och bara bli bättre och bättre. Vi kommer inte bara fortsätta med att göra våra produkter bättre, snabbare och kraftfullare. Utan de kommer också bara bli mer och mer användarvänliga. Allt vi utvecklar, gör vi med användarnas bästa i tankarna. Vår teknik ska vara innovativ och meningsfull, och vi är stolta över att kunna presentera Samsung One UI för er.

Relaterade Artiklar