För första gången någonsin tar Indiska plats på Stockholm Fashion Week
Hem TRENDER Indiska tar plats för första gången på Stockholm Fashion Week

Indiska tar plats för första gången på Stockholm Fashion Week

Publicerat av: Redaktionen

Den första september anordnar Indiska för första gången någonsin en exklusiv visning under Stockholm Fashion week.

Under visningen presenteras en kollektion där Indiskas arv möter det nyskapande.

Jordnära toner står i kontrast till unika prints, feminina silhuetter och oväntade färgpaletter.

Med den här kollektionen vill Indiska skapa inspirerande och tidlösa plagg som passar för alla tillfällen.

För första gången någonsin tar Indiska plats på Stockholm Fashion Week De senaste åren har Indiska genomgått ett stort arbete med fokus på design, kvalitet, passform och hållbarhet. Kärnan och grunden finns kvar, med inslag av skandinavisk design och influenser från hela världen. Ett steg i Indiskas resa framåt är att ta plats på den stora modescenen och bli en del av Stockholm Fashion Week. Indiska bjuder in till en modevisning som kommer att vara tillgänglig för alla genom en livesändning av catwalken i sociala medier och på hemsidan. Alla plagg som visas på visningen kommer finnas tillgängliga i butik och på hemsida inom de kommande veckorna.

Höstnyheterna består av feminina klänningar och utmärkande blommönster som blandas upp av stickat och broderier. Starkare färger bryter av mot den med klassiska höstpaletten i vitt och kamel. I kollektionen hittar man även säsongens jackor och kappor, där klassiska snitt möter trendsäkra tekniker och modeller. Plagg skapade för att kunna leva vidare i garderoben och som kommer att användas och älskas över fler år.

  • För oss är vår närvaro under Stockholm Fashion Week en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Att kollektionen når ut till fler varje säsong, nya kunder och nya marknader. Vi har moderniserat vårt DNA och vi har hittat vår plats där vi kan växa. Vi hoppas alla får känna den där magiska känslan av hösten när sommaren fortfarande ligger kvar i luften, när ljuset från solen går ner och allt glittrar i guld. Det är vårt signum för höstens kollektion, säger Helena Ekberg, designer på

Indiska kommer att erbjuda alla sina kunder att vidga sin stilhorisont inför hösten och exklusivt ta del av deras kommande kollektion. Genom att ha utvecklat sitt liveshoppingskoncept tar nu Indiska nästa steg med en interaktiv livesändning av den unika modevisningen dit alla kunder kan kliva in i Indiskas värld via deras hemsida och sociala medier. I realtid kommer det finnas möjlighet att välja sina favoriter från catwalken och få notifikation när plaggen är tillgängliga att beställa.

  • De senaste åren har vi breddat varumärket Indiska och fått upp modegraden. Vi tror att Fashion week kan vara en väldigt bra plattform för oss att visa de förändringarna vi har gjort när det kommer till mode och det känns som en otrolig milstolpe för oss. Vi är så glada att få dela detta tillsammans med våra kunder under en livesänd modevisning, säger Karin Lindahl, VD på

I år har Stockholm Fashion Week fokus på hållbarhet, något som klingar väl med Indiskas egna arbete. Varumärket har genomgående gjort stora förbättringar på kvaliteten för att skapa plagg som kunder kan älska länge, men även en helt cirkulär kollektion tillsammans med studenter från Borås Textilhögskolan.

Sneakpeek av lookbook från kommande kollektion finns HÄR. Now and forward – Indiska, Stockholm Fashion Week

När: 1 September 11.30-13.00 Livesändning: På Indiskas hemsida

Relaterade Artiklar