Idag är det premiär för VREX Space i Stockholm – världens främsta upplevelse inom Virtual Reality
Hem GAMING Idag är det premiär för VREX Space i Stockholm

Idag är det premiär för VREX Space i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Idag slår portarna upp för VREX, som erbjuder världens främsta upplevelse inom Virtual Reality, på Space – mitt på Sergels torg i Stockholm.

VREX använder sig av full body tracking och den senaste och mest avancerade 4D-tekniken vilket möjliggör hisnande äventyr i virtuella landskap.

Idag är det premiär för VREX Space i Stockholm – världens främsta upplevelse inom Virtual RealityNytt för etableringen i city är spelet Urban Assault, som VREX Space är först i världen med att lansera.

Stans mest centrala plats, Sergels Torg, har fått ett rejält ansiktslyft och huserar idag några av landets mest spännande mötesplatser, så som det digitala kulturcentret Space och det interaktiva museet Avicii Experience. I oktober adderas ytterligare en komponent då VREX flyttar in i Space lokaler. VREX erbjuder en virtuell tillflykt med hjälp av världens främsta VR-teknik- och spel så som äventyrsspelet Skull Adventure och actionspelet Zombie Apocalypse.

VREX grundandes hösten 2018 och har sedan dess lockat över 100 000 besökare till de två upplevelsecentrena i Bromma och Norrköping. När företaget nu öppnar ytterligare ett center på Space mitt i Stockholm, görs det som ett steg att tillgängliggöra VR för ännu fler. Lagom till att dörrarna slås upp, sker även världspremiären av spelet Urban Assault, som är ett player vs player spel där man tävlar mot varandra i lag i olika unika miljöer. VREX Space kommer även erbjuda full streaming utan ryggsäckslösning.

– VREX ligger i framkant vad gäller den senaste tekniken där vårt mål är att kunna erbjuda morgondagens VR-upplevelse redan idag. Vi utrustar besökare med full body tracking via Optitrack, vilket innebär att spelarna kan se, höra och integrera med varandra inuti upplevelsen på ett mycket verklighetstroget sätt. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda den här avancerade tekniken på det kokande kulturcentret Space där vi ser många synergier med husets övriga utbud, säger Markus Dahlström, grundare och VD på VREX.

– Vi är otroligt stolta över att ha landets ledande VR-företag hos oss på Space. Genom att välkomna VREX adderar vi ytterligare till vårt utbud och stärker vår samlingsplats för gaming och digital kultur, säger Liana de Wit, marknadschef på Space.

VREX Space öppnar den 1 december på Mäster Samuelsgatan 45 i Stockholm och erbjuder spel och upplevelser för både företag, familjer, gamers och kompisgrupper och kommer vara öppet sju dagar i veckan.

Teknisk specifikation: 
VREX använder en full body tracking teknik via Optitrack, vilket är unik då konkurrerande VR-upplevelser endast erbjuder half body tacking. En full body tracking, i kombination med att spelen genomförs i free roaming och multiplayer-miljö, möjliggör att spelarena fullt ut kan integrera med varandra och se varandra på den stora banan. Tekniken tillåter vidare att spelet streamas direkt till VR-glasögonen (HTC Focus 3 med 5k upplösning/90 Hz) vilket ger en mycket realisisk upplevelse. VREX har även Striker Arena vapen för shooting spelen, och trackers till händer och fötter för att upplevelsen ska vara komplett

Relaterade Artiklar